болгарка

Для ремонту та домашньої роботи часто потрібне використання спеціалізованих інструментів. Одним з найкорисніших з них виявляється кутова шліфувальна машина. Цей пристрій можна знайти у багатьох будівельних магазинах. Для чого це може бути корисно? Як вибрати найкращу модель?

Що таке кутова шліфувальна машина і для чого вона потрібна?

Кутова шліфувальна машина, відома в народі як болгарка, - це електричний пристрій (іноді пневматичний), який використовується для різання, шліфування, полірування або обробки різних поверхонь. Він прославився своєю сенсаційною ефективністю та універсальністю в багатьох будівельних роботах. Завдяки правильно підібрана кутова шліфувальна машина - Квітка дозволяє легко вирізати металевий профіль або бетон. Також можна розколоти дерево або відшліфувати його. Використовують кутову шліфувальну машину й для очищення різних поверхонь від іржі та їх зачищення.

Традиційна кутова шліфувальна машина

Класичні моделі характеризуються досить малими розмірами. Ви можете легко покласти їх у меншу валізу і взяти з собою. Цей тип шліфувальних машин живиться безпосередньо від електричної розетки. Це означає, що пристрій повинен бути постійно підключений до джерела живлення під час використання. Шнур живлення може обмежувати рухи під час роботи, але принаймні він гарантує нескінченно тривалий час роботи. Базові моделі мають лише вимикач на корпусі.

Кутова шліфувальна машина з регулюванням швидкості

Трохи вдосконалені моделі кутових кронштейнів можуть похвалитися наявністю функції регулювання обертання. Це корисно для обробки більш щільних або тонких матеріалів, а також для полірування, під час якого потрібно максимум 2-3 тисячі обертів на хвилину, а не, наприклад, 10000 - як у випадку зі стандартними. Більш високі обороти будуть корисні для різання металу.

Акумуляторна кутова шліфувальна машина

Якщо ви маєте намір використовувати шліфувальну машину поза домом, у місцях, де немає доступу до електрики, виберіть модель на акумуляторі. Завдяки цьому пристрій зможе працювати практично на будь-якій місцевості. Однак доведеться пам’ятати, що спочатку потрібно зарядити елементи. Моделі акумуляторних шліфувальних машин також трохи дорожчі за конкуруючі рішення. Час роботи такої машини, звичайно, буде залежати від ємності акумулятора, а також від навантаження.

Кутова шліфувальна машина як вибрати?

Вибираючи нашу нову кутову шліфувальну машину, потрібно звернути увагу на кілька параметрів. Одним з найважливіших з них є сила. Її величина перетворюється на максимальне навантаження, яке може витримати шліфувальна машина. Пристрої потужністю в кілька сотень ват, як правило, добре справляються з домашніми справами. Однак, якщо ви шукаєте модель для різання бетону, слід вибрати модель потужністю не менше 2000 Вт.

Поряд з потужністю важливий діаметр диска

Одним з найпопулярніших є 125 мм. Є також менші варіанти діаметром 115 мм. Вони також повинні пройти перевірку. Однак вибір цього типу дисків дещо менший. Для найскладніших будівельних робіт варто вибрати шліфувальну машину з диском 230 мм або 180 мм. Серед моделей шліфувальних машин, що продаються, також можна знайти такі, що оснащені антивібраційною системою або замком самозапуску. Ці доповнення не дуже важливі, але вони можуть покращити комфорт та безпеку роботи.