Щастя від придбання ноутбука триває до тих пір, поки пристрій зберігає нормальну працездатність. А потім настає неминуче - невеликі поломки трапляються все частіше, несправності починають заважати нормальній роботі, а компактність ноутбука з переваги перетворюється якщо не в недолік, то в досить відчутну проблему, оскільки розібрати його для усунення неполадок не так-то просто. Звичайні стаціонарні комп'ютери в цьому сенсі набагато простіше підготувати до ремонту, бо зняти кришку корпусу - справа кількох секунд.

У ноутбуках все влаштовано таким чином, щоб максимально ефективно використовувати кожен кубічний сантиметр

Оскільки місця мало, то всі деталі розташовані так, щоб тепло від гарячого процесора поширювалося рівномірно по всьому об'єму всередині корпусу.

Батарея, яка є джерелом живлення, також розташована всередині ноутбука, і це теж дещо ускладнює роботу над неполадками. Навіть щоб просто відкрити зламаний ноутбук потрібна певна кваліфікація, а приступати до ремонту, не володіючи відповідними знаннями, взагалі не рекомендується. Тому, якщо вам потрібен ремонт ноутбуків Львів пропонує цю послугу в сервісній майстерні.

Портативні комп'ютери на відміну від своїх стаціонарних побратимів зазвичай випускаються відомими фірмами і мають чітко сплановану конфігурацію

Стаціонарний комп'ютер з легкістю піддається апгрейду - всі компоненти легкодоступні, зібрати систему з нуля або замінити деталь не становить труднощів навіть для звичайного користувача. З ноутбуками все не так просто - гарантійний ремонт пристрою в сервісному центрі можуть надати тільки тоді, коли ви особисто з'явитеся зі зламаним ноутбуком. Найбільш уразливими деталями ноутбуків є жорсткий диск і RAM.

Інша поширена проблема - мимовільні відключення пристрою в зв'язку з несправністю батареї. Стаціонарний комп'ютер взагалі не стикається з подібними ситуаціями, бо живиться безпосередньо від електромережі. Так що власник ноутбука, виявивши, що пристрій починає працювати нестабільно, змушений звертатися до сервісних фахівців. Ремонт ноутбуків Fujitsu-Siemens або будь-яких інших моделей - річ не дуже приємна, але, на щастя, цілком здійсненна, якщо звертатися до справжніх майстрів своєї справи.

В результаті, коли всі несправності усунені, стає зрозуміло, що безперечні плюси, пов'язані з невеликими розмірами і мобільністю, мають і мінуси в вигляді не дуже дешевого ремонту.