Будівництво приватного будинку незмінно викликає безліч питань, які пов'язані з його проектуванням і дизайном. Особливо важливо все ретельно прорахувати, якщо передбачається, що будинок буде мати два поверхи. Справа в тому, що тут потрібно використовувати такий важливий і в деякому роді складний елемент як сходи. Їх доводиться закладати ще на етапі будівництва будинку. Буває звичайно, що будинок з часом добудовується, і сходи монтуються в уже готовому приміщенні. Однак це досить складне рішення, яке вимагає спеціальних розрахунків і особливого підходу.

При виборі сходів завжди має сенс звертатися до виробника. Наприклад, виготовлення сходів у Львові - сфера діяльності компанії Kempas. Тут готові запропонувати як сходи власного виробництва, так і вироби інших брендів. У будь-якому випадку, звернувшись сюди, можна отримати грамотні рекомендації у виборі такого важливого елемента. Фахівці також допоможуть підібрати найбільш придатні сходи, яка гармонійно впишуться в стиль майбутнього будинку.

Як обрати сходи?

Перш за все при виборі сходів доведеться відштовхуватися від того, в якому місці вони будуть використовуватись. Не менш важливо враховувати розміри споруди. Дуже часто люди замовляють невеликі внутрішні сходи, які розташовуються усередині будинку і ведуть на другий поверх з холу або вітальні. Якщо будівля не відрізняється солідними розмірами, сходи повинні бути компактними, зручними і безпечними. Дуже часто в зв'язку з цим замовляють спіральні або гвинтові сходи. Вони можуть також мати маршову конструкцію. Вона зручна і надійна, до того ж досить проста у виконанні.

Найкраще в простір житлового будинку вписуються дерев'яні сходи. Вони можуть бути виготовлені з різних порід дерева, але завжди виглядають чудово. Якщо вони використовуються усередині приміщення, їх не доведеться обробляти спеціальним вологовідштовхуючим складом. Не меншою популярністю у приватних забудовників користуються також вироби, що поєднують в собі елементи з дерева і металу. Що ж стосується бетонних сходових прольотів – це скоріше рішення для багатоповерхових будинків або для вулиці.