Вибір дитячого одягу – приємне заняття для багатьох батьків, але водночас не менш відповідальне. Адже до речей, які носитимуть маленькі карапузи, значно більше вимог, а тому й обирати слід ретельніше. Відтак, пропонуємо вам кілька порад, як вдало купити светр, штани, чоловічки та бодіки для свого маленького дива.

  1. Читаємо склад тканини. Шкіра в малечі ніжна й тендітна, а тому одяг повинен бути максимально натуральним, «дихаючим», особливо, якщо йде мова про нижній шар. Найкращий варіант – бавовняні речі, адже вони ще й гіпоалергенні та приємні на дотик. Проте часто виробники додають до натуральних складників ще й штучні, аби зробити річ простішою в догляді, більш практичною. Обираючи такий варіант, зверніть увагу, на відсоткове співвідношення: все ж натуральних компонентів повинно бути більше, ніж синтетичних. У протилежному випадку дітям буде холодно взимку і жарко літом. Для холодної пори року також чудовим варіантом є речі з мериносової шерсті: вони тоненькі, приємні на дотик і мають унікальну властивість терморегуляції – краще пропускають повітря і зберігають тепло.
  2. Вибираємо оптимальний розмір. Малята надзвичайно швидко ростуть, тому часто батьки вирішують купити дитячий одяг на виріст. Така ідея не завжди є вдалою, оскільки малюкам, які вже повзають чи бігають, не буде комфортно в завеликих речах. Тому краще зробити всі потрібні заміри й вибрати відповідну модель. Якщо ж ви дуже хочете зекономити, тоді можна взяти футболку чи светр із запасом, але зовсім невеличким.
  3. Звертаємо увагу на фурнітуру. На речах для зовсім маленьких дитяток фурнітури має бути обмаль, адже всілякі додаткові застібки, ґудзики можуть натерти ніжну шкіру. А для новонароджених діток взагалі рекомендують вибирати повзунки та боді зі швами назовні. Вже старших малюків можуть зацікавити всілякі додаткові елементи на одязі, однак, придивіться, чи всі застібки акуратно обтягнуті тканиною, чи не розміщені вони на спині чи іншому місці, де могли б приносити дискомфорт.
  4. Визначаємо колір та дизайн. Інколи може видатись, що для діток все має бути барвистим, яскравим, кольором. Але таке уявлення не надто виправдане. Все ж одяг для малечі варто обирати не кислотних кольорів, адже чим яскравіше забарвлення та візерунок, тим ймовірніше, що для фарбування цього реглана використали різноманітні штучні барвники, користі від яких жодної. До речі, ви помітили, що більшість брендового дитячого одягу є стриманих, спокійних кольорів? Всесвітньо відомі фірми виготовляють якісні, зручні, стильні та максимально натуральні речі.
  5. Не забуваймо про сезонність. Наскільки б сильно вам не подобались велюрові штанці, не варто їх купляти малюку на літню пору, адже в них буде жарко. Обираючи одяг на осінньо-зимовий період, подумайте, наскільки теплим він буде, чи в змозі захистити від вітру, чи реглан добре «ховає» шию, чи штани не є надто короткими й чи не підлазитимуть вгору, оголюючи ніжки. Це, здавалося б, зовсім очевидний критерій, проте інколи, полюючи за красивим, стильним дизайном, можна не звернути уваги на таку банальну річ.

Бажаємо вам зробити чудовий вибір і купити дитячий одяг, в якому вашій малечі буде затишно та комфортно.