Якщо ви власник струменевого принтера, то, ймовірно, не раз замислювалися про способи мінімізувати вартість його експлуатації. Якщо ви хочете мінімізувати експлуатаційні витрати вашого принтера до 95%, вам набридла часта покупка і заміна картриджів і проблеми, пов'язані з їх передчасним відмовою, зробіть ставку на надзвичайно функціональне і економічно вигідне рішення – вічні картриджі, з можливістю заправки чорнилом. А допомогти у цьому може компанія "Ф–Принт" https://fp.lviv.ua/zapravka-kartrydzhiv/, що знаходиться у Львові.

Вічні картриджі: сучасність в руках користувачів принтерів

Вічні картриджі («Refillable Cartridges», RC) - це перезаправляємі картриджі для принтерів і багатофункціональних пристроїв. Вперше вони були використані Lyson Digital Inks в 2000 році. Вічні картриджі – це, як правило, якісні заміни, оснащені спеціально підготовленими отворами для заправки чорнилом, а також чіпами з можливістю скидання. Ця комбінація пропонує продукт, який можна поповнювати необмежену кількість разів при збереженні тих же параметрів друку.

Як працюють вічні картриджі?

Принцип їх роботи дуже простий і стандартний практично для всіх принтерів, в яких вони можуть використовуватися. Вони мають отвір для заправки чорнила. Через цей отвір заправляється чорнило, потім надівається гумовий корок. Крім того, на кожному вічному картриджі є отвір для заповнення, який іноді закривається окремим корком, а іноді закривається плівкою. У першому випадку вийміть заглушку з отвору, а в другому – видаліть плівку. При роботі з вічними картриджами вентиляційні отвори повинні бути відкриті, щоб чорнило виходило під тиском повітря.

Коли принтер сигналізує про необхідність заміни картриджа певного кольору, витягніть його, заправте чорнилом і вставте назад. Чіп скидання, втрачаючи зв'язок з принтером, скидає інформацію, тому, вставивши вічний картридж назад в принтер, ви знову отримуєте максимальний рівень і продовжуєте друк. Кількість перезапусків / заправок не обмежена і може бути перервана тільки через фізичне пошкодження чіпа на картриджі або, в окремих випадках, через оновлення програмного забезпечення принтера.

На яких принтерах можна використовувати вічні картриджі?

Вічні картриджі не є універсальним винаходом і підходять не для кожного струменевого принтера, представленого на ринку зараз або в останні 10 років. Наявність вічних картриджів для окремих серій / моделей принтерів і МФУ можна перевірити в Інтернеті. Принтери об'єднані в серії і, відповідно, якщо ви знайшли вічні картриджі для принтера або серії принтерів, це означає, що вся серія (всі моделі) разом з вашим принтером підтримує вічні картриджі.

Виробники випускають вічні картриджі для принтерів, які відповідають кільком критеріям:

  • популярні моделі, розробка мікросхем для яких буде вигідною і не дуже дорогою;
  • фірмові замінники вже доступні для принтерів, на основі яких можна розробляти вічні картриджі;
  • принтери повинні працювати на окремих чорнильних картриджах (є принтери Canon і HP з двома картриджами з комбінованим кольоровим картриджем, для яких неможливо створювати вічні аналоги).