Суші - це японське блюдо, яке одні люди люблять, а інші ненавидять. Вони виразно відрізняються незвичайним смаком і способом вживання. У нашій країні суші здобули велику популярність і симпатію, що призвело до створення багатьох ресторанів і місць, де можна спробувати японські страви. Наприклад, замовити суші у Львові ви можете на сайті smaki-maki.com ресторану «Смакі-макі».

Суші - це популярне японське блюдо, приготоване з підкисленого рису, яке подається з сирою, вареною або маринованою рибою, а також з начинками. Суші розвинулися за ці роки, і традиційні рецепти були збагачені яйцями і м'ясом. Японське блюдо стало не тільки звичайним, але і витвором мистецтва, ретельно приготованим шеф-кухарями усього світу.

Типи суші

Тип суші залежить від способу приготування, а також від продуктів, з яких готується блюдо. Виділяють кілька основних типів.

Чірашісуші

Це, звичайно, не схоже на традиційні суші, які подаються невеликими порціями, найчастіше їх можна знайти і в якості готового блюда, яке можна купити в продуктових магазинах. Його подають у вигляді великої миски з рисом в поєднанні з овочами і морепродуктами. Додаткові послуги, які ви отримуєте, залежать від того, з якого регіону Японії суші. Великою перевагою чірашісуші є простота і швидкість приготування страви.

Макісуші

Це найпоширеніша форма суші, яка подається як рол. Просто викладіть шар рису на лист водоростей норі, а потім додайте потрібні інгредієнти. Лосось і огірок будуть ідеальними. Потім загортають все в досить щільний рулон, який можна сформувати за допомогою бамбукового килимка. Розріжте приготований рулет на дрібні шматочки, які будуть відповідного розміру для одного укусу. Варто відзначити, що макісуші можна приготувати різними способами. Слід зазначити урамакі, для яких характерний зворотний порядок, тобто перший шар - це рис, а не водорості норі. Макісуші також можна приготувати повністю без риби або за допомогою спеціального яєчного омлету замість водоростей.

Наресуші

Це суші, які не всім сподобаються. Основним інгредієнтом є ферментована риба, яку після патрання натирають сіллю і зберігають до місяця. Потім риба очищається. Наступний крок - відкласти рибу з рисом і дати їй відпочити шість місяців. Суші, приготовані таким чином також мають термін придатності шість місяців.

Нігірісуші

Це один з найпоширеніших видів суші, і його приготування неймовірно просто. У ваших руках рисові рулетики, які потрібно намазати японським хріном, відомим як васабі. Ви повинні також додати шматочки риби до страви і зв'язати все це з водоростями норі.

Ошізуші

Тип суші, який не так поширений, і який найчастіше панує на столах в Осаці. Його готують з допомогою спеціального прямокутного блюда, в яке кладуть морепродукти, овочі, а потім накривають рисом. Все це слід розрізати на дрібні шматочки.

Темарісуші

Це, безумовно, один з найпростіших суші. Вони подаються у вигляді маленьких кульок, які містяться між будь-якими типами риби.