експертна оцінка квартири

Оцінка майна використовується при страхуванні, здачі в оренду, кредитуванні в банку. Споживачами таких послуг є як фізичні, так і юридичні особи. Основна маса угод відбувається між фізичними особами при купівлі-продажу нерухомості. У разі банківської нерухомості можуть бути і фізичні, і юридичні особи. В даний момент є високі процентні ставки на кредитування для фізичних осіб, тому оцінку нерухомості замовляють в основному юридичні особи. Якщо потрібна експертна оцінка квартири, звертайтеся тільки до професійних юристів ukr-expert.com.ua.

Як проходить оцінка

Більшість оцінювачів працює в ринку послуг з купівлі-продажу. Є певні ризики при заниженні вартості квартири. Мало хто знає, що сума, яку доведеться сплатити до бюджету, залежить від вартості квартири. Оптимізація витрат при аматорському підході може бути неефективна. А зниження вартості може зіграти не на руку, як продавцеві нерухомості, так і покупцеві. Це може обернутися вельми істотними фінансовими втратами. Наприклад, якщо угода купівлі-продажу буде оскаржена в суді, покупцеві можуть повернути тільки ту суму, яка зафіксована в договорі. Можуть виникнути проблеми і у продавця, пов'язані із заниженими оплатами податку. І в підсумку занижена оцінка може обійтися досить дорого.

Чому краще професійний підхід

Оцінювачі, при виконанні експертної оцінки нерухомості можуть знайти ринкову вартість нерухомого майна з урахуванням всіх недоліків даного об'єкта нерухомості. Є також мінімально допустима вартість, а не спеціально занижена. Професійний підхід дозволить уникнути проблем, отримати повний супровід угоди. Професійну консультацію з питань оформлення купівлі-продажу, дарування або успадкування, можна отримати, звернувшись до фахівців агентства "Укрексперт".