Вибір системи опалення для приватного будинку має враховувати багато чинників. Щоб правильно визначати необхідний тип обладнання, доводиться зважати на його ефективність, доступність ресурсів, технічні характеристики приміщення. Комплексний монтаж опалення та допомогу в розробці проєктів будь-якої складності пропонує компанія «ТеплоВам». 

Електричні котли

Устаткування відносно недороге, компактне, не вимагає окремо облаштованого місця під котельню або для зберігання палива. В якості ресурсу використовує електроенергію. Потужність електричних котлів не перевищує 12 кВт, чого буде достатньо для житла з невеликою квадратурою. При підключенні слід враховувати можливості наявної електромережі.

Газове обладнання

Універсальний варіант для більшості приватних будинків. Широкий діапазон потужностей і високий ККД робить газові котли вибором номер один. Сучасні моделі можуть як вимагати обладнання димоходу, так і встановлюватися без нього. 

Потужність обладнання досягає 100 кВт. Газові котли великої потужності вимагають для себе окремого приміщення й легко обслуговують опалення 2-3-поверхових будівель.

За матеріалом розрізняють сталеві й чавунні моделі. Перші — дешевші, другі — довговічніші. Метод монтажу може передбачати два варіанти котла: підлоговий та настінний. Широкий вибір моделей за доступною ціною пропонує сайт teplovam.ua.

Твердопаливне обладнання

Такі котли використовують у якості джерела енергії дрова, вугілля, паливні брикети. Їхні переваги — проста конструкція та бюджетна вартість. Для власників будинків, де відсутнє газопостачання, вони часто стають єдиним вигіднім варіантом.

Зручним рішенням є моделі з двома контурами, які дозволяють організувати не тільки тепло, але й подачу гарячої води. Система проста в обслуговуванні: вимагає періодичної чистки димоходу та ревізії автоматичних елементів. Серед недоліків — необхідність облаштування додаткового приміщення для зберігання ресурсів, потреба регулярно контролювати роботу котла, додавати паливо.

Теплові насоси

Відносно новий альтернативний спосіб опалення. Пристрій витягує теплову енергію з потенційних джерел, якими можуть виступати ґрунт або вода (навіть якщо вони не відрізняються високою температурою). Відчутні недоліки теплових насосів — великі габарити, висока вартість монтажу.

Сонячні станції

Система складається із сонячних панелей і акумуляторних батарей. Енергії вистачає для обігріву, роботи електрогенераторів. Серед недоліків — висока вартість фотоелементів, необхідність додаткових площ для їхнього розміщення. 

Шукаєте якісний монтаж систем опалення у Львові? Послуги «під ключ» пропонує компанія «ТеплоВам». Ми створюємо сучасні енергоефективні системи за доступною ціною.