Більшість українців їздять на заробітки за кордон на постійне чи тимчасове працевлаштування. В той час коли потрібна робота, Польща може запропонувати цікаві варіанти.

Польські зарплати, як мінімум в три рази вище чим можна отримати за таку ж роботу в Україні. Запит шукаю роботу в Польщі приходить від людей різного віку та статусу. Працювати їдуть студенти, пенсіонери та працевлаштовані люди, які мають відпустку від трьох місяців на рік.

Більшість людей цікавить сезонна робота, яка дозволяє за пару місяців заробити чималу суму грошей. Вакансії люди шукають через кадрові агентства або самостійно. Зарплатня та умови праці залежить від того, яку людина знайде вакансію та від порядності роботодавця.

Шукаю роботу в Польщі на яку вакансію я можу розраховувати?

Коли обговорюються сезонна робота, Польща може запропонувати цікаві варіанти. Українців знають, як дисципліновану, працьовиту націю, яка не дуже вибаглива до умов праці.

Найчастіше українці на сезонній роботі працюють в таких сферах:

1. Сільське господарство. Збір різноманітного урожаю, який потрібно збирати в конкретний час. Сюди можна віднести облагороджування полів та садів, очищення території від бур'яну та сміття.

2. Сфера послуг. До цієї категорії роботи відносяться вакансії де люди працюють, прибираючи будинки, готелі, санаторії та інші міста відпочинку. Якщо є кваліфікація та знання польської мови можна влаштуватися на сезонну роботу офіціантом, покоївкою, барменом, кондитером, кухарем та іншим спеціалістом. Робота займає від трьох місяців.

3. Робота на заводі. Це можуть бути обов'язки робітника на конвеєрі фасувальника працівника на обробку напівфабрикатів.

Заробітна плата залежить від умов та тривалості праці умов контракту з роботодавцем.

На що треба звернути увагу при пошуках роботи?

Влаштовуючись на роботу, українець повинен розуміти, що він їде працювати за кордон тому треба добре аналізувати, які умови праці йому пропонують.

Слід звернути увагу на такі характеристики вакансії:

• Скільки потрібно працювати, скільки годин триває робочий день;

• Чи мають працівники вихідні;

• Скільки коштує проживання;

• За чий рахунок добиратися до роботи та як;

• Розмір зарплати;

• Які можуть бути штрафи та їх розмір.

Кмітливість та аналіз допомагає знайти цікаву сезонну роботу та почати заробляти без особливих проблем.

Де знайти сезонну вакансії в Польщі?

Українці часто шукають собі вакансії через кадрові агентства. Це дозволяє вибрати собі цікавий варіант з бази перевірених роботодавців, які гарантовано оплачують роботу свого персоналу. Компанія не просто продає інформацію, вона допомагає реально працевлаштуватися та швидко почати працювати заробляючи свої гроші.

Вам допоможуть зібрати документи, знайти дозвіл на роботу та все правильно оформити. Крім того заробітчанам надається координатор, який допомагає вирішувати різноманітні проблеми, які з'являються в момент працевлаштування.

Робота агентства оплачується фіксованою сумою або відсотком від заробітної плати. Таке співробітництво максимально вигідно для українців.