Черепиця з глини на сьогоднішній день вважається одним із найбільш довговічних, міцних і престижних матеріалів. Її використовували в будівництві ще стародавні римляни. Керамічну черепицю можна побачити на дахах заміських будинків і елітних особняків, адже вона міцна, унікальна та естетично приваблива, що вказує на високий статус власника житла.

Виробники покрівельних матеріалів економ-класу безуспішно намагаються створити більш дешеві аналоги такого покриття або хоча б якісно імітувати його, але навіть близько не можуть наблизитися до високих якостей оригіналу. А керамічна черепиця тим часом залишається найбільш поширеною і дороговартісною у своєму сегменті.

Принцип виробництва

Протягом багатьох століть керамічна черепиця https://allebau.com.ua/ua/product-category/krovelnye-materialy/keramicheskaya-cherepica/ проходить один і той же цикл термічної обробки. Пресовані глиняні заготовки піддаються випалу при високих температурах - від 1080 до 1300 градусів (все залежить від сорту глини), що забезпечує морозостійкість і зниження пористості.

Щоб підвищити водовідштовхувальні властивості матеріалу, перед випалюванням на глину наносять глазур або ангоб, що виключає наявність шкідливих речовин у складі й підтверджує екологічність продукту.

Для того щоб визначитися з необхідністю такого придбання, слід уважно вивчити всі позитивні та негативні сторони черепичного даху.

Переваги класичної черепиці

Крім екологічності, керамічна черепиця має ще цілий ряд переваг:

  • Престиж і естетика. Така покрівля надає шляхетності, декоративності й виразності архітектурі будови.
  • Різноманітність форм. Сьогодні керамічна черепиця виробляється у таких формах, що будь-який естет зможе без проблем підібрати для своєї покрівлі матеріал, який відмінно впишеться в загальне стилістичне спрямування будівлі.
  • Термін експлуатації класичної черепиці становить 100 років і навіть більше, і це при тому, що виробник дає значну гарантію на свою продукцію - 25 років у середньому.
  • Висока стійкість до погодних умов. Кераміка відмінно переносить підвищену вологість і перепади температур.
  • Ремонтопридатність. При необхідності можна без проблем замінити окремі елементи, а не весь дах.
  • Гарне шумопоглинання кераміки захищає покрівлю від сторонніх звуків і робить дах більш тихим, якщо б він була виконаний з металу.

Недоліки черепичної покрівлі

Мінусів такого матеріалу не так багато, але все ж варто їх перерахувати:

  • Висока вартість черепиці та робіт щодо її встановлення. Це пояснюється застосуванням виключно натуральної сировини і технологією виробництва.
  • Значну вагу. Цей недолік супроводжує всі етапи будівництва: і проектування, і транспортування, і розвантаження, і монтаж.
  • Надмірна крихкість матеріалу. Керамічну черепицю можна піддавати ударам та інших механічним впливам.

Багато будівельників одним із мінусів відзначають складність монтажу, однак все це компенсується високою міцністю, довговічністю і естетичним виглядом покрівлі від компанії Alle Bau https://allebau.com.ua/ua/.