Безперечно, суші – це одне й з найпопулярніших блюд у всьому світі. Сьогодні багато ресторанів та суші-барів пропонують найрізноманітніші його варіанти. Ви також можете скуштувати це блюдо, адже доставка суші у Львові працює чудово. Давайте ж розглянемо найважливіші інгредієнти цієї страви.

Норі

Норі - їстівна водорість, яку зазвичай використовують для приготування суші. Вона багата різними мінералами, присутніми в морській воді, що відрізняє її від звичайних рослин. Вона містить залізо, кальцій, йод та багато іншого. Залізо є частиною гемоглобіну, тоді як кальцій відповідає за нормальне функціонування кісткової системи та серця. Йод необхідний для виробництва гормонів щитовидної залози, і його дефіцит може мати серйозні наслідки для здоров'я. На жаль, у харчуванні часто є мало цього інгредієнта.

Варто зазначити, що норі, як і інші водорості, є багатим джерелом клітковини, тому воно повинно бути частиною раціону людей, які худнуть. Завдяки їх споживанню людина довше почувається ситою, а її травна система буде функціонувати як слід.

Вже згаданий йод впливає на жирову тканину, прискорюючи ліполіз, тобто процес розчинення жирів.

Варто споживати норі, як і будь-яку іншу морську капусту, оскільки вона відрізняється від загальновживаних рослин своїми властивостями.

Рис

Це основний інгредієнт суші. Всесвітньо відомий рис є ідеальним інгредієнтом для легкозасвоюваних та безглютенових дієт. Його часто використовують у дієтах для схуднення через тривале відчуття ситості після його споживання.

Рис є чудовим джерелом складних вуглеводів, які дають енергію. Крім того, він багатий калієм, що позитивно впливає на роботу серця, як і магній, який також стабілізує функції нервової системи та покращує роботу мозку, завдяки чому покращує пам’ять і мислення.

Споживаючи рис, ви забезпечуєте себе залізом та цинком, а також багатьма цінними вітамінами, такими як вітаміни групи В, вітамін Е та клітковиною.

Рис є джерелом білка, але він менш цінний, ніж білок продуктів тваринного походження.

Ошінко

Це японська маринована редька, популярна на Далекому Сході, яка є частим доповненням до суші. Є багато аргументів на користь того, щоб її з’їсти. Перш за все, це низькокалорійний продукт, і до того ж він має багато цінних властивостей. Редька – це скарбниця фенольних сполук, які є антиоксидантами, тому вони навіть можуть запобігти раку. Зокрема, раку шлунка.

Японська редька ідеально підходить для захворювань дихальної системи завдяки своїй здатності боротися з бактеріями, вірусами та відхаркувальним властивостям.

Вона також впливає на нирки – стимулює їх до роботи, завдяки чому звільняє організм від усіх токсинів.

Японська редька – це овоч, на який варто звернути увагу через численні користі для організму в результаті її споживання.

Імбир

Це чудове доповнення до суші із характерним смаком, але не тільки. Це засіб від багатьох недуг. Перш за все, його рекомендують застосовувати при застуді, нудоті або болях під час менструації.

Це не єдині переваги імбиру. Одним з них є зниження рівня цукру в крові, що може особливо сподобатися людям, які страждають на діабет. Ще однією важливою властивістю імбиру є запобігання новоутворенням завдяки високому вмісту антиоксидантів та ефірних масел.

Люди, які піклуються про своє здоров’я, повинні включати імбир у свій раціон через його оздоровчі властивості.

Тофу

Є чудовою заміною продуктів тваринного походження. До того ж він безглютеновий і низькокалорійний. Важливим аргументом, чому варто збагатити дієту цим продуктом, є той факт, що він не містить холестерину, на відміну від продуктів тваринного походження, а забезпечує білки, залізо та кальцій.

Тофу також містить вітамін К, поліненасичені жирні кислоти - переважно жирні Омега-3, вітаміни групи В, а також фосфор, марганець та селен. Це відмінний варіант для людей, які хочуть відмовитися від продуктів тваринного походження і одночасно забезпечити потрібну кількість відсутніх інгредієнтів.

Тамаго

Це яєчний омлет, який визнаний в Японії. У нього додають рибний бульйон даші, мірин, соєвий соус і цукор. Завдяки основному інгредієнту, тобто яйцю, це продукт, який доставляє корисний білок в організм. Тамаго не тільки додається в суші, але і подається як окрема страва.

Гриби шиїтаке

На Сході їх вважають грибами, які гарантують довголіття. Їх оздоровчі властивості зумовлені наявністю селену, який відповідає за боротьбу із вільними радикалами, та заліза, що входить до складу гемоглобіну. Як гриби, вони також містять відносно велику кількість білка, але це не корисний білок. Зрештою, їх можна рекомендувати людям, які сидять на дієті через низьку калорійність. Вони також містять клітковину, що регулює роботу травної системи, і вітамін С.