Будь-яка комерційна діяльність є частково ризикованою. Одні підприємства народжуються і процвітають, інші закриваються, не витримавши жорсткої конкуренції. Компанії продаються і купуються, а обладнання теж розпродається. Тільки ось з питаннями оцінки все не так просто. Яким чином може домовитися продавець і покупець, якщо крім комерційної нерухомості продається ще всіляка техніка, машини, гаджети і навіть промислове обладнання?

В цьому випадку неодмінно доведеться звернутися за експертною оцінкою до фахівців. Це можна зробити в компанії RealExpert, сайт https://realexpert.ua/tarifi/, яка вже протягом ряду років активно надає подібні послуги. Тут працюють фахівці, які керуються вже наявними оціночними технологіями і які знають про експертну оцінку абсолютно все. Вони зможуть зробити об'єктивну оцінку і в цьому випадку. Коли мова йде про оцінювання обладнання, доводиться враховувати численні фактори. Причому, для кожного верстата або гаджета існують свої критерії. Це дуже скрупульозна і відповідальна робота, яку можна довірити тільки професіоналам.

Коли слід звертатися до експертів?

Якщо потрібно продати, обміняти або представити в якості заставного майна обладнання підприємства, його транспортні засоби, офісну техніку та інше, необхідно запросити фахівця, який зможе оцінити реальну ринкову вартість такого майна. На підставі висновку спеціаліста можна буде здійснювати операцію, подавати документи в банк для отримання кредиту або навіть до суду, коли потрібно вирішити спірні питання.

Запрошений фахівець неодмінно повинен володіти спеціальними знаннями, оскільки тільки так його висновки можуть носити об'єктивний характер. Кваліфікацію експерта завжди підтверджує сертифікат. Такий фахівець зможе все розрахувати з граничною точністю і видати офіційний документ, який може бути представлений в різні інстанції. Подібні послуги можуть знадобитися в разі виконання бухгалтерського переобліку, а також при передачі певного майна в статутний фонд. До подібної оцінки нерідко вдаються при судових суперечках з подальшим розподілом майна, а також у разі, якщо потрібно отримати грошову компенсацію за втрачене або пошкоджене обладнання.