Сімейство Ford Focus четвертого покоління поповнилося новою економічною версією гібрида, продажі якої вже стартували в Європі. Що ж саме криється за заявленою економічністю?
Новий Focus має в оснащенні установку EcoBoost Hybrid з 1,0-літровою «турботрійкою», 48-вольтовим стартер-генератором, 6-ст. механічною коробкою та невеликою батареєю. Доступні два варіанти системи – потужністю 125 або 155 к.с. Не дивлячись на те, що циліндрів у двигуні всього три, електроніка може відключати один із них у випадку, коли вважатиме навантаження незначним – це економить паливо і зменшує рівень шкідливих викидів. До речі, рівень викидів оксидів вуглецю СО2 у гібрида знаходиться на позначці 93 г/км – цей показник цілком відповідає новим екологічним стандартам, які стають чинними в Європі уже з 1-го січня 2021-го року. Ось таке чудове поєднання економічності та екологічності – саме те, що потребує сучасний автомобільний світ.

Щодо економічності – то інженери американської компанії стверджують, що дана 1-літрова версія навіть потужністю в 155 «конячок» споживає всього 5,1 л бензину на 100 км у змішаному циклі. Це на 17% економніше «четвертого» Ford Focus із 1,5-літровим двигуном. В якщо порівняти Focus десятирічної давності з 2,0-літровим атмосферним мотором, то розхід палива знижено на 45%.

Варто зазначити, що поява гібридів у загальній європейській гамі компанії Ford, наприклад, у Focus, призвело до перегляду лінійки двигунів: базова версія 1,0 л/85 к.с. і версія 1,5 л/150 к.с. з модифікацією «механіка» вже відправлені у безповоротну відставку.

В Європі помірно-гібридні версії Ford Focus вже доступні для замовлення, до того ж, бензин-електричну установку можна замовити з будь-яким типом кузову. Наприклад, базовий хетчбек із 125-сильним двигуном вартує від 24 050 євро, а модифікація з 155-сильною «турботрійкою» та з електрикою стартує від 28 250 євро. Для порівняння: негібридний 100-сильний хетч Focus у мінімальній комплектації ціниться в 22 300 євро.

Ford Focus - прокат в Києві

Компанія РентДрайв пропонує в оренду стильний Ford Focus третього покоління 2016 року (2,0/160 к. с., автомат/бензин). Серед опцій авто – камера заднього виду, парктронник, датчики дощу/світла, пульт на кермі, CD, MP3, Bluetooth, AUX, USB.

Більше інформації та фото автомобіля: https://rentdrive.ua/avtopark/srednij-class/arenda-ford-focus-new