При виникненні потреби або необхідності купівлі тієї чи іншої техніки, завжди з'являється варіант для економії. Давайте ж дізнаємося, що вигідніше придбати: вживаний японський чи новий китайський мінітрактор?

Багато товарів, виготовлених в Японії, викликають асоціації якості, надійності та довговічності. Тим часом китайські виробники більш прогресивні, а їх товари дешевші. Це технічно складні механізми, тому, перш ніж купити мінітрактор у Львові, ознайомтеся з пропозиціями та оцініть перспективи. Якість і довговічність залежить від кількох факторів:

  • якості та точності обладнання, на якому виготовляються деталі;
  • правильного підбору вихідних матеріалів;
  • технології виробництва;
  • рівня розвитку галузі в країні-виробника.

Та головним фактором є витрати, які можуть вводити в оману. Вживані японські міні-трактори вартують дорожче, ніж нові китайські. Більше того, запчастини для китайських легко отримати і вони відносно недорогі. Зрозуміло, все вийде з часом з ладу, та якість виробництва і використання інноваційних технологій на японських пристроях дозволяє використовувати їх довго. Якщо ви знайдете час, щоб поміняти масла і залити перевірене паливо, такий трактор буде працювати дуже довго.

Тим часом і китайські виробники останнім часом значно підтягнули рівень якості. З'явилися навіть авторитетні виробники, які пропонують якісні міні-трактори та запчастини до них.

Що стосується якості, то за неї завжди доведеться переплачувати, що зрозуміло. Ремонт китайського міні-трактора обійдеться дешевше, але якщо виробник сумнівний, то частота проблем у результаті призведе до того, що власник заплатить чималі гроші.

Щоб переконатися у цьому, порівняйте трактори після 5-місячної роботи. У китайському дешевому зразку можна спостерігати виділення рідини з різних місць. Якщо порівнювати його з двадцятирічним "японцем", то протікань не буде помічено. Ви також можете порівняти приводні системи цих міні-тракторів. Силовий агрегат з Японії звучить акуратно, без ривків і несправностей.

Однак не можна заявляти однозначно про безальтернативність вибору

Є фермери, що купують нові невеликі китайські трактори і задоволені ними. Багато компаній займаються імпортом запчастин для цих мінітракторів і їх заміна не викликає проблем.