Компресор це вид промислового обладнання, призначеного для стиснення повітря або газу з подальшою подачею під тиском. Дані установки використовуються у виробництві, медицині, будівництві. Залежно від принципу дії розрізняють два види повітряних промислових компресорів (гвинтові і поршневі).

Характеристики повітряного компресора

Продуктивність. Даний параметр вимірюється в літрах за хвилину і показує, який обсяг повітря здатний перекачати повітряний компресор за одиницю часу. Продуктивність агрегатів російського виробництва розраховується згідно з обсягом повітря, що виходить, іноземних аналогів входить.

Створюване максимальний тиск. У сучасних моделях повітряних компресорів даний показник може становити від 0,2 до 16 бар (вказується в технічному паспорті). Номінальний тиск завжди нижче цих цифр, тому що при досягненні максимального показника компресор автоматично відключається, і повітря відбирається з ресивера. Після зниження тиску автоматика знову включає компресорний блок.

Обсяг повітряного ресивера. Залежить від продуктивності компресора і режиму воздухопотребления. При використанні обладнання з великим об'ємом ресивера робочий цикл триває довше, а сам агрегат рідше включається на всьому протязі зміни.

Потужність двигуна. Значення даного показника визначає характеристики потужності агрегату і рівень його енергоспоживання. Компресор повітряний гвинтовий може оснащуватися двигуном тієї ж потужності, що і поршневий, але ККД і рівень витраченої електроенергії будуть різними.

Детальніше про поршенві компресори та іх вибір читайте на сайті

Сфери застосування компресорного устаткування

Повітряний компресор являє собою агрегат, принцип дії якого заснований на стисненні повітря з їх подальшою передачею під тиском. Сфера застосування устаткування дуже широка, без нього не обходиться робота жодного великого промислового підприємства.

Машинобудування. Компресори використовуються для охолодження інструментів, як повітряної мастила підшипників і напрямних приладів і верстатів, а також для постачання стисненим повітрям пневматичних машин.

Металургія. Устаткування застосовується для дуття в печах металургії, на доменних заводах і в сталеливарних цехах.

Нафтогазова промисловість. Компресори використовуються для транспортування природного газу з глибин і закачування його в спеціалізовані сховища.

Автосервіси. Устаткування застосовується для розпилення фарб при фарбувальних роботах і як джерело стисненого повітря для пневмоінструменту. Використовуючи гвинтовий компресор, можна накачувати шини.

Фармацевтика. Компресори використовуються для виготовлення та упаковки медикаментів, а також для змішування лікарських препаратів або в якості пневмотранспорта.

Виробництво продуктів харчування і напоїв. Устаткування використовується при виготовленні і упаковці харчових продуктів, а також для їх перемішування. Пристрої застосовуються для видування ПЕТ-тари і як пневмотранспорта сипучих речовин. Гвинтові компресори використовуються в холодильних установках.

Будівництво. Повітряні компресори застосовуються при будівництві доріг, будинків і мостів, зведенні великих інженерних споруд, а також для проведення ремонтних і піскоструменевих робіт.

За матеріалами сайту http://promkompressor.com