Отримуючи такий бажаний і довгожданий статус «мама», ми відразу ж намагаємося оточити турботою і теплом своє маленьке диво, намагаючись давати йому все найкраще і корисне. Така увага проявляється і у виборі одягу для новонароджених.

Сучасний одяг для новонароджених

Всім відомо, що найпершим одягом новонародженого малюка є сорочечки. І справді, сорочечки є найбільш звичним елементом дитячого одягу. Але ж звичне не завжди означає хороше. Ви ніколи не задавалися питанням, як почуває себе новонароджена дитина в такому одязі? Уявіть себе в задертій сорочечці, яка, до того ж, не має ні ґудзиків, ні інших застібок. Задерта льоля не тільки створює відчуття дискомфорту, але і оголює спинку немовляти, а якщо малюк дуже активний, то він в лічені хвилини зніме з себе сорочечку, і мамі доведеться раз у раз поправляти її. Як же бути в такому випадку?

Для рухливих малюків зараз використовують інший вид одягу – дитячі боді для немовлят, що застібаються між ніжок, або чоловічки для новонароджених із застібкою спереду. Вони анітрохи не завадять дитині рухатися, не сповзуть, і, що не менш важливо, у малюка завжди буде закрита спинка. Льоля або боді, кофточка, повзунки і шапочка - ось основні складові гардеробу новонародженого немовляти.

Як правильно перевдягати новонарождену дитину

Новонароджене немовля в перші тижні життя в основному тільки їсть і спить. Але це зовсім не означає, що сплячого малюка раз у раз можна одягати і роздягати. Сон його має бути спокійним, і не потрібно турбувати дитину для переодягання, навіть якщо ви вважаєте, що зробити це необхідно (наприклад, малюк намочив пелюшку або йому стало жарко або холодно). Якщо новонароджена дитина не прокинулася, значить, їй не заважають спати ні мокрі пелюшки, ні занадто спекотна погода. Якщо вам здається, що стало прохолодно, просто прикрийте маля ковдрою, а якщо спекотно - обережно, намагаючись не порушити сну, розстібніть кофту. Для того щоб змінити дитині одяг, мамі доведеться ловити відповідний момент, коли дитина не спить і не їсть. Також треба вміти переодягати малюка швидко, але акуратно і обережно. Звичайно, не все вийде відразу, але не варто боятися робити те, що поки не дуже добре виходить. Тільки з досвідом мама набуває необхідні навички і уміння поводитися з новонародженим малюком.

Всі здорові малюки по своїй натурі дуже рухливі, часто навіть спокійні немовлята під час переодягання починають вередувати і вивертатися, що значно ускладнює процес. Мамі потрібно навчитися не тільки швидко одягати або переодягати малюка, але і робити це якомога менш помітно для маленької дитини. Якщо малюк категорично відмовляється просовувати ручки в рукава сорочечки і крутить головою, коли ви намагаєтеся надіти на нього шапочку, спробуйте перед перевдяганням маляти пропрасувати теплою праскою його одяг. Дотик теплої тканини набагато приємніший для шкіри дитини. Можливо, саме це допоможе вам впоратися з жвавим малюком під час процедури переодягання.

Немовлята постійно носять шапочки, їх необхідно обов'язково надягати після купання і під час прогулянок. Якщо температура в будинку відповідна, то в квартирі можна обійтися і без шапочки.

Як одягати немовля в холодну пору року

У холодну пору року малюка потрібно одягати для прогулянок тепло, але надмірно не закутувати, адже загартовування немовляти починається з дня його народження. Для зимових прогулянок підходять теплі ковдри або зимові конверти для новонароджених на штучному або натуральному хутрі. Влітку ж можна лише сповити малюка в дві пелюшки (бавовняну і фланелеву) або надіти тонкий трикотажний комбінезон сліп поверх бавовняної сорочечки.

Осінь, як і весна, - найбільш підступні пори року. Саме в міжсезоння найлегше підхопити застуду, а не зміцнілий поки ще організм новонародженого малюка сприйнятливий до різного роду простудних захворювань. Але це зовсім не означає, що навесні або восени слід обмежувати дитину в свіжому повітрі. Щоб малюк не застудився під час прогулянки, потрібно правильно його одягнути.

Для міжсезоння дуже зручні як для малюка, так і для його мами конверти-комбінезони або спальні мішки. Одягти їх зовсім нескладно, це не займе багато часу. Та до того ж спальний мішок дозволяє в дорозі змінити підгузник, не роздягаючи малюка повністю.

Інтернет магазин дитячого одягу для новонароджених https://nestling.com.ua/ua/catalog/odezhda-dlya-novorozhdennykh/ пропонує купити недорого всі необхідні речі для немовлят. В каталогах магазину представлені гарні та якісні дитячі боді та чоловічки відомих українських та американських виробників, яскраві костюмчики для маленьких діток, плаття для новонароджених дівчаток, теплі дитячі курточки та комбінезони.