Професія програміста в сучасних реаліях є найбільш затребуваною. Вона дозволяє працювати не просто віддалено, але перебуваючи буквально в протилежній точці земної кулі від головного офісу компанії-роботодавця, наприклад. Для навчання на програміста в україні не потрібно особливих талантів, навичок, рекомендацій. Багато вітчизняних вузів пропонують свої послуги з навчання даної спеціальності. Одним з таких є Університет економіки і підприємництва в місті Хмельницький.

Що цікавого у навчанні?

Завдяки технічному прогресу, широкого поширення цифрових технологій, програмісти потрібні в кожній сфері життєдіяльності людини. Головне завдання такого фахівця - розробка алгоритмів, програм, заснованих на математичних моделях. Говорячи простіше, програміст повинен вміти висловлювати потреби і запити людини в машинний код з метою полегшити роботу і розваги, зробити їх більш простими, зручними для користувача ПК, електронними гаджетами.

У Хмельницький Університет можна поступати на основі базової загальної середньої освіти, після 11 класу або на базі кваліфікованого працівника для отримання диплома молодшого спеціаліста та молодшого бакалавра. Форма навчання - денна, тривалість залежить безпосередньо від вже наявної бази під час вступу.

За час навчання студенти набувають практичних навичок роботи з мовами й методами програмування, програмними пакетами. Супроводжується профнавчання також лекціями з бухгалтерського обліку, економічної теорії, інших наук, в сферах яких будуть потрібні професійні програмісти - випускники університету.

Головні вимоги професії

Якими характерними особливостями, знаннями, навичками повинен володіти хороший програміст? Відповідь на питання криється в декількох основних пунктах: критичне мислення, орієнтованість на деталі, терпіння, зосередженість, відсутність страху перед не нормованою роботою, відповідальність, схильності до самонавчання та постійного саморозвитку (оскільки отримані знання в цій галузі швидко застарівають, для просування й зростання важливо шукати нові підходи).