В епоху енергетичної кризи все більшим попитом стали користуватися електричні засоби пересування: електромобілі, електрокари, електросамокати. Останні дуже полюбилися як дітлахам, так і дорослим. Це і не дивно. Адже електросамокат економний, компактний, безпечний транспортний засіб, незамінний в умовах міських пробок.

У мережі салонів Е-ton concept store https://e-ton.ua/elektrotransport/  є великий вибір електросамокатів для різних категорій покупців.

Критерії вибору електросамоката

Зупинимося детальніше на моментах, які треба враховувати при виборі електросамоката.

  1. Фірма-виробник. Якість – це дуже важливо при виборі транспортного засобу. Рекомендовані й перевірені марки за середньою ціною – 6-20 тис. гривень – LikeBike, Ninebot, більш дорогі – Mercane, WideWheel – до 50 тис. грн пропонує інтернет-магазин «Е-тон».

  2. Двигун. Від його потужності залежить швидкість, яку зможе розвивати електросамокат. Розрізняють два види електромоторів, які найчастіше зустрічаються: колесо-мотор, встановлений у диск колеса, і електромотори з редуктором.

  3. Акумулятор. Літієві батареї чи свинцеві? Для України, де холодна пора року займає півроку, краще підходять останні - вони більш морозостійкі. Хоча акумулятор зі свинцевими батареями додає ваги електросамокату.

Заряд акумулятора дозволяє долати відстані від 20 до 40 км – усе залежить від конкретної моделі.

  1. Швидкість. Електросамокати з самого початку розроблялись як транспортний засіб для пересування на невелику дистанцію і з невисокою швидкістю. Тому оптимальна величина, при якій економно витрачається заряд акумулятора, - 20-30 км/год.

  2. Вік водія. Електросамокат є настільки безпечним видом транспорту, що його можуть використовувати навіть діти. Дитячі моделі більш легкі, розвивають невисоку швидкість (до 20 км/год).

Які моделі електросамокатів пропонує Е-ton?

В інтернет-магазині «Е-тон» https://e-ton.ua/elektrotransport/ є великий вибір електросамокатів таких брендів і відповідних цін:

  • Like.Bike. Це лінійка надійних недорогих моделей, найменші з яких підходять і для дітей (10-35 тис. грн);
  • Mercane WideWheel. Електросамокати цієї марки підходять для дорослих, розвивають середню швидкість 40 км/год;
  • Ninebot. Це компактні електросамокати з невеликою вагою – до 20 кг. Акумулятор дозволяє розвивати швидкість до 25 км/год, проїжджати відстань до 60 км.

У каталозі на сайті e-ton.ua є фотографії кожної моделі з детальним описом технічних характеристик. Консультанти допоможуть з вибором, підберуть електросамокат саме для вас.