Цемент вважається самим затребуваним будматеріалом в сфері будівництва. Цемент використовується в якості основного матеріалу при будівництві житлових і комерційних будівель, дачних будиночків і котеджів. На цьому сайті можно купити якісний цемент. Саме від якості цементної суміші залежить довговічність і міцність будь-якої будівлі. Зараз на ринку будівництва продається велика різноманітність цементів, серед яких, можна знайти неякісні варіанти.

Як правильно вибрати цемент?

Щоб не помилитися з покупкою якісного цементу, потрібно слідувати нижчеперелічених правилами:

  1. В першу чергу потрібно приділити уваги на країну виробника. Краще купувати цемент від вітчизняної компанії. Оскільки при виявленні браку товар можна буде обміняти. Разом з найменуванням країни виробника, потрібно перевірити термін придатності. В середньому цемент має термін придатності до 4 місяців.
  2. Зовнішня упаковка. Цементна суміш продається в формі порошку і упакують в 4-шаровий паперовий мішок. Краї упаковки повинні бути добре прошиті. На упаковці також повинен бути присутнім штамп від виробника. Також на етикетці повинна бути інформація про маркування і термін придатності будматеріалу. При найменших сумнівах можна пошукати відгуки від покупців. Зазвичай відгуки публікуються на тематичних форумах. Упаковка повинна бути повністю сухий.
  3. Далі необхідно перевірити вагу будматеріалу. Часто буває так, що маркування та вага не збігаються. Зазвичай допускаються розбіжності в 1-2 кг.
  4. Якість цементу також можна перевірити на дотик. Цементна суміш повинна бути однорідною без грудок і великих крихт. Грудки і крихти знижують якість цементного складу. Тим самим термін придатності зменшується.
  5. Ще одним показником хорошої якості є ціна. Цемент, що продається за найнижчою ціною, купувати не варто. Використання дешевого цементу з низькою якістю призведе до руйнування будь-якої будівлі.

Вибір будматеріалу по маркуванню

Маркування, зазначена на упаковці цементу має певну розшифровку. Наприклад:

  1. Цемент з відміткою СС використовується для зведення гідротехнічних споруд.
  2. ШПЦ. У складі такого матеріалу є 20% добавок. До його позитивних якостей відносяться стійкість до сульфатної воді і пожежна безпека.
  3. ВРЦ. Цемент з даної відміткою відрізняється водонепроникністю і швидко застигає.
  4. Матеріал з ПЦ має в'яжучий склад.
  5. Білий цемент БЦ використовується для внутрішньої обробки та реставрації музейних експонатів.
  6. Цемент з відміткою «Б» застосовується для зведення залізобетонних споруд.
  7. Матеріал з маркуванням «ПЛ» відрізняється стійкістю до низької температури і при змішуванні з водою стає пластичним.
  8. Маркування «Н» означає, що в складі цементу є клінкер і 8% трехкальциевого алюмінату.

У підсумку можна сказати, що при використанні правил і знанні про маркування, будь-який новачок зможе придбати якісний цемент для будівництва.