Японські суші – це дуже давня та смачна страва, котра сьогодні відома у всьому світі. Дехто вважає, що суші були винайденні ще до нашої ери, а інші припускають, що це сталося значно пізніше. Точно не відомо, коли саме жителі сходу поєднали рис та морепродукти. Але нам відомо, чому вони це зробили. Справа в тому, що Японія з давніх часів славилася рибною промисловістю. Часто риболови доставляли так багато риби, що її не можна було одразу всю з’їсти. Тому японці навчилися зберігати морепродукти так, щоб вони не псувались. Вони клали рибу в діжки та обкладали її рисом з сіллю. Дари моря в такій ємкості зберігалися протягом декількох тижнів.

Сьогодні в багатьох ресторанах світу подають суші на будь-який смак та вимогу клієнта. Їх ще називають макі суші (або просто роли). З цієї статті ви дізнаєтесь про те, як саме та з чого готують суші. До речі, ви можете замовити макі роли у Львові просто зараз, щоб смачно перекусити та в черговий раз впевнитись в тому, що недарма ця страва є такою популярною.

Як готують роли?

На перший погляд в цьому немає нічого складного, проте щоб стати справжнім сушистом та цілком освоїти майстерність приготування ролів, потрібно довго вчитись. Кулінарний процес вимагає чіткого відпрацювання кожного руху. Кухар повинен врахувати безліч дрібниць та тонкощів, щоб на вашому столі з’явився бажаний делікатес.

До складу ролів зазвичай входять три основні інгредієнти:

  1. Відварений за особливим рецептом рис.
  2. Морепродукти, що містять безліч корисних мінералів та вітамінів.
  3. Соус васабі приготований з гострого японського хрону, який має антисептичні властивості.

Є дуже багато різних рецептів приготування суші, проте класичним вважається завертання рибної начинки у рис та лист норі (спеціальні водорості). Ось деякі популярні види ролів, для приготування яких використовується норі:

  1. Хісомакі (або звичайні роли). Вони невеликі, мають діаметр 2-3 сантиметри, та готуються по класичному рецепту.
  2. Футомакі. Ці роли дещо більші ніж попередні, вони складаються з двох або більше начинок та мають класичну форму.
  3. Урамакі. Їх ще називають «суші навиворіт». Таку назву урамакі отримали через те, що в лист норі завертають тільки начинку з морепродуктів, а рис подають окремо.
  4. Темакі. Це рол, який має форму конуса та нагадує букет квітів. Він відрізняється від інших оригінальним оформленням та креативною подачею.

І це лише мала частинка великого різноманіття японських ролів, котрі подобаються як дітям так і дорослим. Сучасні заклади пропонують широкий асортимент суші, в тому числі запечені та фірмові варіанти з сиром чи омлетом.

Джерело: sushi-do.lviv.ua