Заявники, які встигли перевести гроші за консульсбкий збір для американської візи, але ще не змогли подати документи на продовження або пройти інтерв'ю, з великою тривогою чекають повного відновлення роботи диппредставництв США на території України. Справа в тому, що термін дії консульського збору становить один рік, після чого консульський збір потрібно оплачувати повторно. Раніше термін використання даного платежу продовжили до 31 грудня 2021 року – щоб всі апліканти змогли скористатися своїм консульським збором.

Як повідомляє агентсво яке займається візами в сша visaprofi.com.ua, що тепер дипломатична місія США в Україні збільшує період дії квитанцій на туристичну візу ще більше - до 30 вересня 2022 року. Це означає, що заявники отримують можливість призначити інтерв'ю або здати папери для заочного оформлення за вже оплаченими консульськими зборами, без повторного переказу грошей. На жаль, в даний час диппредставництва Сполучених Штатів працюють в сильно обмеженому режимі, і незважаючи на те, що туристична віза США це найпоширеніший тип? зараз нема можливості оформити в повному обсязі.

Але як тільки робота консульських відділів буде відновлена, апліканти зможуть записуватися в Посольство, використовуючи свої квитанції про оплату збору. Відзначимо, що на нашому сайті оперативно публікуються новини з оформлення американської візи: з нами ви дізнаєтеся про відкриття календаря одними з перших. Також нагадаємо про послугу бота по запису в Посольство США при проходженні інтерв'ю і продовження візи – заявки можна відправляти вже зараз, тому що бот буде здійснювати бронювання місць в порядку черги.

Незважаючи на призупинку видачі нових туристичних віз, є можливість продовжити візу по програмі продовження, якщо ваша віза закінчилася менше 23 місяців тому і ви отримували її в Києві.