Сталеві балки використовуються як несучі елементи в будівельних конструкціях. Вони є необхідними елементами для цілого ряду завдань військового і цивільного виробництва. А великий асортимент такої продукції пропонує металобаза Агат. Залежно від застосування балки бувають:

  • двотаврові;
  • кутові;
  • зроблені з труб;
  • зроблені з швелерів.

Найбільш затребуваною на даний момент є балка сталева двотаврова. Такі несучі елементи необхідні при зведенні:

  • мостів;
  • промислових будівель;
  • каркасних будинків;
  • тунелів та інших споруд.

Балки, які спираються на стіни несучої конструкції або колони, носять назву «головні», а ті, які застосовуються в якості опор - другорядні. Як правило, при створенні великих будівельних проектів використовуються балки з типового сталевого прокату.

Будівництво великих споруд не обходиться без використання зварних балок. Індивідуальне будівництво також часто їх потребує, оскільки вони максимально наближені до розрахункових розмірів, які вимагають значно менше металу. Така економія використання зварних балок замість прокату випливає в цілих 30%.

Несучі елементи розраховуються на великі навантаження, які є у вертикальній площині балки. Металоємність її залежить від співвідношення часу опору до площі поперечного перерізу.

Щоб знизити металоємність і вагу балок при великих прольотах, використовують зварні балки змінного перерізу, при цьому встановлюючи в місцях найбільшої напруги більш потужну конструкцію. Посилення може здійснюватися за допомогою підвищення як висоти, так і ширини полиць.

У будівництві іноді застосовують балки коробчатого перетину. Для цього зварюють на прихватках два швелера з гнутого профілю або прокату. Посилення можливо завдяки зварбванню смуг на стінки або полички. Існують варіанти приварювання до стін широких поясів з листового металу. Вибір варіанту посилення проводиться в залежності від характеру навантажень, способу внутрішньої обробки, призначення приміщення і конструкції покрівлі. А для залиття бетону використовується сітка кладочна, яку також пропонує металобаза "Агат".

Крім балок в будівництві необхідна і арматура

Вона являє собою металевий виріб, що застосовується в будівництві для армування залізобетонних конструкцій. На сьогоднішній день існує чимало організацій, що спеціалізуються на даних товарах, звернувшись до яких ви отримаєте професійну допомогу фахівців і якісні матеріали.