Виробники пропонують безліч різних видів батарей для опалювальних систем. Майже всі з них здатні обігріти квартиру або будинок, однак деякі типи опалювальних приладів справляються з покладеними на них обов'язками краще, ніж інші. Вибираючи опалювальне обладнання, звертайте увагу на умови експлуатації радіаторів і їх характеристики. Дуже поширеними на даний момент є біметалічні. А вибрати якісні purmo радіатори ви можете, перейшовши за посиланням.

Радіатори, виготовлені з двох металів – сталі та алюмінію (міді) – характеризуються підвищеною тепловіддачею і здатністю працювати під значним робочим тиском теплоносія. Комбінація таких характеристик дозволяє застосовувати біметалеві моделі в самих різних системах опалення: з низьким тиском або високим.

Якщо розглянути всі секції батареї окремо, то їх можна розділити на дві частини:

  • трубний сердечник виготовлений зі сталі, його головною функцією є можливість пропускати рідину, яка служить теплоносієм, а також передавати теплову енергію іншій частині обігрівача, зробленої з алюмінію. Сердечник складається з двох коротких трубок, які з'єднані за допомогою тонкої перемички;
  • трубки з різьбою, яка дозволяє з'єднувати секції. Потрібно пам'ятати про те, що біметалеві радіатори мають гладку поверхню всередині. Внутрішня поверхня батареї може бути покрита алюмінієм або нержавіючої сталлю для захисту від корозії.

Теплообмінник радіатора виготовляється з алюмінію. Він відповідає за ефективну теплопередачу в повітря приміщення. Конструкція відрізняється складною формою і великою кількістю протоків, які забезпечують повітряну конвекцію.

Переваги

У біметалевих радіаторів є безліч переваг, які роблять їх популярними серед споживачів:

  • такі батареї відмінно витримують високий тиск, тому їх можна монтувати в індивідуальних або централізованих опалювальних системах;
  • алюмінієвий корпус забезпечує високу тепловіддачу;
  • повільне охолодження корпусу дозволяє використовувати теплоносій більш раціонально;
  • поєднання двох різних металів разом із захисним покриттям дозволяє добитися тривалого терміну експлуатації радіатора;
  • біметалічні батареї добре протистоять гідравлічних ударів, які нерідко трапляються в централізованих опалювальних системах. Цю характеристику забезпечує сталевий сердечник.