Нині різноманітність підлогових покриттів може здивувати самого вимогливого споживача своїм декором або унікальністю. Вже давним-давно всі відійшли від звичайних килимів і прагнуть облаштувати своє житло за новими стандартами і втілити самі неординарні дизайнерські задуми. Покриття для підлоги в загальному оформленні будинку має велике значення, від нього залежить атмосфера приміщення. Тому розкіш і затишок, здебільш, досягається за допомогою правильно підібраного підлогового покриття. У цій статті мова піде про вибір настилу для вітальньої кімнати, а конкретно про паркетну дошку і ламінат, оскільки на сьогоднішній день це найпопулярніші, універсальні і затребувані покриття для домашнього полу.

Ламінована і з паркетної дошки підлога дуже між собою схожа, наприклад, по типу замкових кріплень планок або їх розміром, тому багато споживачів задаються питанням, що ж краще. Відповісти на це питання можна вже на початку статті, оскільки ми говоримо про вітальню, а це приміщення не має особливих вимог до вибору настилу, наприклад, підвищеної вологості або частого перепаду температур до покриття не пред'являється. У такому випадку, як ламінат, так і паркетні дошки стануть хорошим рішенням для такої кімнати. Основне, що потрібно - вибрати декор планки, її текстуру і верхнє покриття, для того щоб настил підкреслював інтер'єр приміщення, а це можна зробити в онлайн-каталозі Альверо.

Хочете стильний інтер'єр - купуйте ламінат

Ламіноване покриття підлоги має масу достоїнств, тому часто стає вибором багатьох споживачів по всьому світу, адже більшість бажає отримати міцний, стильний, а також довговічний настил.

Будова ламінату нагадує багатошаровий «сендвіч», де основний шар високощільна деревоволокниста плита - HDF (ХДФ), вона виготовляється шляхом пресування хвойної деревини під високими температурами. Чи не маловажливими в ламінаті є два верхніх шари, один з них відповідає за декор, а інший за зносостійкість і захист виробу від механічних пошкоджень. Нижній пласт планок є стабілізуючим і забезпечує вологостійкість і плаваючу установку покриттю. Ламінат поділяють на чотири класи від 31 до 34, вони визначають ступінь міцності і навантаження виробу. Для вітальні найбільш вдало вибрати 32 клас, але можна також 33, особливо якщо прохідність в кімнаті буде висока. Візьміть собі на замітку, що чим вищий клас, тим дорожче буде квадратний метр за ламіновані панелі. Крім того, важливо дивитися на показник верхнього шару AC, який відповідає за зносостійкість планок, AC 3 буде якоїсь золотою серединою для вітальні, така підлога прослужить не один десяток років в хорошому стані. Ламінат це відмінний вибір для вітальної кімнати, такій підлозі не страшні жіночі шпильки або кігті тварин, за ним просто доглядати, покриття вогнестійке, екологічне, а головне має найпростіший монтаж, який може призвести кожен.

Бажаєте натуральний декор - вибирайте паркетну дошку

Паркетна дошка, як і ламінат, є відносно недорогим покриттям підлоги, вони схожі між собою, але мають відмінність у своїй будові. На відміну від ламінату, паркетна дошка складається з трьох шарів, нижній і середній пласт відповідають за її міцність, вони виготовляються з порід хвойної деревини, а ось верхній шар декоративний - це тонкий шпон з цінних порід деревини, наприклад, бука або клена, вишні або дуба. Завдяки такій будові паркетні планки максимально нагадують натуральний підлогу, на якому видно природні візерунки дерева. Крім того, паркетні ламелі зверху можуть бути покриті: маслом, лаком, твердим масло-воском, це дозволяє покриттю ідеально підходити під класичний стиль інтер'єру і виглядати дорого, а головне неповторно. Вибір паркетної дошки це, безсумнівно, гідне рішення в покупці настилу для вітальні, оскільки:

  • вона має хороші звукоізоляційні і теплоізоляційний властивості;
  • матеріали, що використовуються у виробництві екологічні;
  • укладка планок здійснюється клейовим або беськлєєвим способом за допомогою простих замкових систем;
  • дошки можуть оновлюватися методом шліфування;
  • підлогу з таким покриттям легко прибирати.

У підсумку, ламіновані ламелі і паркетні дошки це вдалі покриття для вітальні і не тільки, це довговічний і стильний підлогу за абсолютно адекватну вартість.