Місто Лева чарує жителів і гостей своєю неперевершеною архітектурою, піднесеним настроєм, а також смачними стравами. Чого тільки варта чашка справжньої кави. Але на цьому перелік розваг не закінчується.

У Львові завжди кипить театральне життя. В місті знаходиться 8 професійних театрів. Щорічно тут проходять різноманітні фестивалі театрального мистецтва. А храми Мельпомени – не лице культурні заклади, де можна подивитися вистави, а й справжні витвори архітектурного мистецтва.

Театр ім. Марії Заньковецької

Споруджено приміщення в 1842 році на кошти графа С. Скарбека. Попередньо тут планували розташувати готельні номери, кав’ярні, кімнати для акторів. Приміщення на сьогодні вважається найдорожчим в місті Лева, а все тому що під час будівництва для укріплення конструкції в ґрунт було вбито 16 тис. дубових опор.

З 2002 року драмтеатр отримав статус національного. Репертуар містить різноманітні за жанром і стилем спектаклі:

  • національні твори;
  • доробки світових класиків;
  • сучасна драматургія.

Все це демонструють і яскраві театральні афіші, які вигідно відрізняються від інших колективів Львова.

Сторінка з виставами https://lviv.kontramarka.ua/uk/theatre/teatr-imeni-marii-zankoveckoi-134.html

Львівська опера

Будівництвом перлини театрального життя країни керував відомий в Польщі та Німеччині архітектор Зигмунд Горголевський. Перша вистава відбулася в 1900 році. Це була перша будівля з центральним опаленням, електрикою, системою каналізації. Про будівництво ходить багато легенд та й справді цікавих історій, які львів’яни передають з вуст у вуста.

У Львівському театрі опери та балету ім. С. Крушельницької працює більше півтисячі людей, які об’єднані в своєму прагненні подарувати глядачам справжнє мистецтво. Репертуар львівської опери наймасштабніший в порівнянні з іншими закладами Мельпомени.

Сторінка з виставами https://lviv.kontramarka.ua/uk/theatre/lvivskij-nacionalnij-akademicnij-teatr-operi-ta-baletu-264.html

«Воскресіння»

Засновано в 1990 році. Репертуар підтримує традиції психологічного театру. На сцені можна побачити відомі вистави, які належать перу славетних майстрів слова як з України та інших країн світу: А. Чехов, Пірандело, В. Шевчук, Л. Українка, Дж. Г. Байрон, О.Уайльд.

Особливістю стали вистави просто неба.

Драмтеатр імені Лесі Українки

Цей заклад був заснований в Києві в 1931 році. З часом його перейменували і він отримав назву «Львівський муніципальний». І лише в 2011 році з’явилася сучасна назва.

Особливістю цього закладу Мельпомени вважають креативність, неповторність та експеримент. Досягти висот вдається завдяки молодим митцям, які творять на сцені шедеври. Різноплановий репертуар вже давно відзначили шанувальники театрального мистецтва.

В місті є і заклади для дітей та юнацтва, лялькові та театр етюдних мініатюр.

Джерело https://lviv.kontramarka.ua/uk