операция, госпиталь, канадцыКанадці прооперують найскладніших пацієнтів львівського військового шпиталю. Про це повідомляє "Щоденний Львів"

У Військово-медичний клінічній центр Західного регіону у Львові приїхала бригада лікарів канадського медичного центру Sunnybrook Health Science Centre, щоб спільно з українськими колегами провести операції найскладнішим пацієнтам.

Про це повідомили в міністерстві оборони України. Заступник начальника ВМКЦ Західного регіону полковник Іван Держило розповів: "Упродовж тижня в госпіталі заплановано провести понад двадцять операцій. Канадські й українські лікарі працюють одночасно у трьох операційних. Пліч-о-пліч практикують одразу нейрохірурги, судинні і пластичні хірурги. Канадці кажуть: це нормальна практика, коли різні медичні спеціалісти працюють разом і діляться досвідом і нюансами роботи. Так відбувається обмін думками, ідеями, техніками".

"За операціями можуть спостерігати і фахівці з інших госпіталів і лікарень України, а також студенти. Для них у спеціальній залі встановлено екран з онлайн-відео з операційних. Опісля втручання хірурги-практики приходять до колег, аби відповісти на їхні запитання, доповнивши побачене корисними порадами", – поінформували також у міністерстві оборони.

Це вже сьома місія канадських медиків в Україні. П’ять разів вони працювали в Києві, один – в Одесі, і ось нині – у Львові. За цей час прооперували близько трьохсот українських пацієнтів. Їхня робота – це результат партнерства медичного центру Sunnybrook Health Science Centre й Канадсько-української фундації. Всі операції відбуваються на волонтерській основі. Канадські медики виконують їх під час власних відпусток. Один з них – Олег Антонишин – має українське коріння. Інші ж ніяк не пов’язані з нашою країною, окрім доброї волі допомогти й вилікувати тих, хто цього потребує.


Канадцы прооперируют сложных пациентов львовского военного госпиталя. Об этом сообщает "Ежедневный Львов"

В Военно-медицинском клиническом центраеЗападного региона во Львове приехала бригада врачей канадского медицинского центра Sunnybrook Health Science Centre, чтобы совместно с украинскими коллегами провести операции самым сложным пациентам.

Об этом сообщили в министерстве обороны Украины. Заместитель начальника ВМКЦ Западного региона полковник Иван Держило рассказал: "В течение недели в госпитале запланировано провести более двадцати операций. Канадские и украинские врачи работают одновременно в трех операционных. Бок о бок практикуют сразу нейрохирурги, сосудистые и пластические хирурги. Канадцы говорят: это нормальная практика, когда различные медицинские специалисты работают вместе и делятся опытом и нюансами работы. Так происходит обмен мнениями, идеями, техниками".

"За операциям могут наблюдать и специалисты из других больниц Украины, а также студенты. Для них в специальной зале установлен экран с онлайн-видео операционных. После вмешательства хирурги-практики приходят к коллегам, чтобы ответить на их вопросы, дополнив увиденное полезными советами", - сообщили также в министерстве обороны.

Это уже седьмая миссия канадских медиков в Украине. Пять раз они работали в Киеве, один - в Одессе, и вот теперь - во Львове. За это время прооперировали около трехсот украинских пациентов. Их работа - это результат партнерства медицинского центра Sunnybrook Health Science Centre и канадско-украинского фонда. Все операции происходят на волонтерской основе. Канадские медики выполняют их во время своих отпусков. Один из них - Олег Антонишин - имеет украинские корни. Другие никак не связаны с нашей страной, кроме доброй воли помочь и вылечить тех, кто в этом нуждается.