горсовет, аэропорт, концессияЛьвівська міська рада звернулась до прем’єр-міністра України та міністра інфраструктури України із закликом не передавати у концесію міжнародний аеропорт "Львів". Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, 31 жовтня, під час засідання сесії Львівської міської ради міські обранці критично висловились щодо висловлювань міністра інфраструктури України про ймовірність передачі в концесію міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького та озвучили звернення до прем’єр-міністра України та міністра інфраструктури України з цього питання. Сесія закликала не приймати поспіхом такого важливого рішення, водночас запевнила, що "якщо Уряд вважає, що аеропорт "Львів" є тягарем для держави, і передача його в концесію є безальтернативним рішенням, то громада міста Львова підтримає передачу аеропорту з державної форми власності у комунальну".

На думку депутатів, це стратегічний об’єкт критичної інфраструктури вкрай важливий для розвитку та функціонування міста.

"Варто пам’ятати, що аеропорт "Львів" є військово-цивільним об’єктом, яким користується Міжнародний центр миротворчості та безпеки — "Яворівський полігон"", - йдеться у зверненні.

Оскільки йде мова про об’єкт критичної інфраструктури, то передача його у концесію може піддавати серйозному ризику ще й національну безпеку країни та межувати з державною зрадою. В умовах гібридної війни ніхто не може гарантувати, що за розпорядником аеропорту не стоятиме прямий вплив Російської Федерації, вважають депутати.

"Передача аеропорту "Львів" у концесію є щонайменше поспішною, оскільки Міністерство фінансів у своєму листі підкреслило факт фінансової стабільності аеропорту та значне зростання надходжень від його господарської діяльності, - наголошується у зверненні. – "Чи покращить стан справ на успішному підприємстві передача його у концесію? Це велике питання та серйозний ризик, який може дорого обійтись місту, регіону та й усій країні. Україна вже має негативний досвід попередніх приватизацій. Не можна вважати передачу в концесію чи приватизацію панацеєю для економічного розвитку".

Листа такого ж змісту Львівська міська рада адресує і міністру інфраструктури України Владиславу Криклію.


Львовский городской совет обратился к премьер-министру Украины и министра инфраструктуры Украины с призывом не передавать в концессию международный аэропорт "Львов". Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Сегодня, 31 октября, во время заседания сессии Львовского городского совета городские избранники критически высказались относительно высказываний министра инфраструктуры Украины о вероятности передачи в концессию международного аэропорта "Львов" имени Даниила Галицкого и озвучили обращение к премьер-министру Украины и министру инфраструктуры Украины по этому вопросу. Сессия призвала не принимать поспешно такого важного решения, одновременно заверила, что "если правительство считает, что аэропорт "Львов" является бременем для государства, и передача его в концессию является безальтернативным решением, то община Львова поддержит передачу аэропорта из государственной формы собственности в коммунальную".

По мнению депутатов, этот стратегический объект критической инфраструктуры крайне важен для развития и функционирования города.

"Следует помнить, что аэропорт "Львов" является военно-гражданским объектом, которым пользуется Международный центр миротворчества и безопасности - "Яворовский полигон"", - говорится в обращении.

Поскольку речь идет об объекте критической инфраструктуры, то передача его в концессию может подвергать серьезному риску еще и национальную безопасность страны и граничить с государственной изменой. В условиях гибридной войны никто не может гарантировать, что за распорядителем аэропорта не будет стоять прямое влияние Российской Федерации, считают депутаты.

"Передача аэропорта "Львов" в концессию является по меньшей мере поспешной, поскольку Министерство финансов в своем письме подчеркнуло факт финансовой стабильности аэропорта и значительный рост поступлений от его хозяйственной деятельности, - отмечается в обращении. - "Улучшит ли состояние дел на успешном предприятии передача его в концессию? Это большой вопрос и серьезный риск, который может дорого обойтись городу, региону и всей стране. Украина уже имеет негативный опыт предыдущих приватизаций. Нельзя считать передачу в концессию или приватизацию панацеей для экономического развития".

Письма такого же содержания Львовский городской совет адресует и министру инфраструктуры Украины Владиславу Криклию.