улица Лычаковская, левостороннее движениеНа частині вулиці Личаківській зроблять трамвайну колію з лівостороннім рухом. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради. 

На вулиці Личаківській триває другий етап капітального ремонту дороги. Основі роботи зосереджені на ділянці від вул. Мечникова до вул. Б.Котика. Зокрема тут вже прокладено 340 м колектора. (залишилося до вул. Б. Котика ще приблизно 30 м); проведено 600 м водопроводу, по 300 м з обох сторін дороги з підключенням до житлових будинків; зроблено 1600 м2 тротуару і 420 м колії; замощено бруківку на тротуарній частині – 3000 м2.

Основні роботи у жовтні були зосередженні на підключення каналізацій від житлових будинків до загального колектора.

"Для відкриття руху автомобілів на цій ділянці дороги ще необхідно завершити роботи по влаштуванню колектора, дорожнього полотна і замощення тротуарів. Також на вул. Б. Котика буде проведено переключення існуючих колекторів у новозбудований. Після цього розпочнуться роботи на наступній ділянці дороги від вул. Б. Котика до вул. Пасічної. Планується також зробити трамвайну колію з лівостороннім рухом. Таким чином їздитимуть трамваї на вул. Личаківській від вул. Котика до вул. Пасічної, а зупинка буде розташована між коліями", – розповідають у ЛКП "Львівавтодор".

Під час реконструкції на вул. Личаківській проектанти вперше запланували використати прийом перехрещення колій перед трамвайною зупинкою таким чином, що посадкова платформа буде розташована між коліями. Відповідно, пасажири з трамваїв обох напрямків виходитимуть на одну і ту саму платформу. Поруч з трамвайною, але біля проїзної частини, буде розташована автобусна зупинка.

"Таку незвичну платформу плануємо облаштувати на зупинці "вул. Котика". Після неї колія вдруге не перехрещуватиметься, відтак, на ділянці від вул. Котика до вул. Пасічної на виділеній трамвайній колії запровадять лівосторонній рух для трамваїв", – додали у ЛКП "Львівавтодор".

Довідка SQ. 25 березня розпочався капітальний ремонт вул. Личаківської (на ділянці від вул. Мечникова до вул. Пасічна). Тендер на виконання робіт виграла компанія "Онур". Орієнтовна вартість робіт 6 млн. євро. Тут буде проведена капітальна реконструкція дорожнього покриття, заміна трамвайної колії, контактної мережі і, найголовніше – ремонт усіх комунікацій, зокрема колектора. Реконструкція вулиці здійснюється у три етапи. Перший етап – це роботи на перехресті вул. Личаківської з вул. Мечникова. Другий етап – роботи на ділянці від вул. Круп’ярської до вул. Б.Котика. І третій етап – від вул. Б.Котика до вул. Пасічної.


На части улицы Лычаковской сделают трамвайные пути с левосторонним движением. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета. 

На улице Лычаковской продолжается второй этап капитального ремонта дороги. Основе работы сосредоточены на участке от ул. Мечникова до ул. Б.Котика. В частности здесь уже проложены 340 м коллектора (осталось до ул. Б. Котика еще примерно 30 м); проведено 600 м водопровода, по 300 м с обеих сторон дороги с подключением к жилым домам; сделано 1600 м2 тротуара и 420 м пути; замощена мостовая на тротуарной части - 3000 м2.

Основные работы в октябре были сосредоточены на подключение канализации от жилых домов до общего коллектора.

"Для открытия движения автомобилей на этом участке дороги еще необходимо завершить работы по устройству коллектора, дорожного полотна и замощения тротуаров. Также на ул. Б. Котика будет проведено переключение существующих коллекторов к новому. После этого начнутся работы на следующем участке дороги от ул. Б . Котика до ул. Пасечной. Планируется также сделать трамвайные пути с левосторонним движением. Таким образом будут ездить трамваи на ул. Лычаковской от ул. Котика до ул. Пасечной, а остановка будет расположена между путями", - рассказывают в ЛКП "Львовавтодор".

Во время реконструкции на ул. Лычаковской проектанты впервые запланировали использовать прием пересечения путей перед трамвайной остановкой таким образом, что посадочная платформа будет расположена между путями. Соответственно, пассажиры из трамваев обоих направлений будут выходить на одну и ту же платформу. Рядом с трамвайной, но у проезжей части, будет расположена автобусная остановка.

"Такую необычную платформу планируем обустроить на остановке "ул. Котика". После нее путь второй раз не перекрещивается, поэтому на участке от ул. Котика до ул. Пасечной на выделенной трамвайной колее введут левостороннее движение для трамваев", - добавили в ЛКП "Львовавтодор".

Справка SQ 25 марта начался капитальный ремонт ул. Лычаковской (на участке от ул. Мечникова до ул. Пасечная). Тендер на выполнение работ выиграла компания "Онур". Ориентировочная стоимость работ 6 млн. евро. Здесь будет проведена капитальная реконструкция дорожного покрытия, замена трамвайного пути, контактной сети и, самое главное - ремонт всех коммуникаций, в частности коллектора. Реконструкция улицы осуществляется в три этапа. Первый этап - это работы на перекрестке ул. Лычаковской с ул. Мечникова. Второй этап - работы на участке от ул. Крупьярськои до ул. Б.Котика. И третий этап - от ул. Б.Котика до ул. Пасечной.