физкультура, уроки, осанка, школаНа комісії гуманітарної політики Львівської міської ради депутати розглянули проект ухвали "Про затвердження програми "Здорова постава" у закладах загальної середньої освіти м. Львова на 2019-2022 роки. Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради. 

Програма "Здорова постава" охоплює дітей 1-4 класів і буде проводитись як третій урок з фізичної культури з використанням методики вправ для профілактики захворювання опорно-рухового апарату.

Як повідомила начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик, пілотний проект з нового навчального року запроваджується у тридцяти школах Львова.

"Для цих шкіл ми придбаємо інвентар, а фахівці проведуть спеціальне навчання для вчителів. Такі заняття передбачені насамперед для учнів початкової школи, тому першочергово програма діятиме у школах І ступеня".

Голова комісії Тетяна Іванів зазначила, що оздоровчий урок для хребта буде проводитись щотижня на уроці фізкультури.

"У деяких школах уже запроваджений урок хореографії, або урок шахів, баскетболу, тому лікувальні вправи для здорового хребта наразі будуть проводити там, де є звичайний урок фізкультури. Програма "Здорова постава" потрібна дуже, особливо дітям  у початкових класах, тому що у них тільки формується хребет. А діти переважно сидять в школі, вдома за уроками, за комп’ютерами. Отже, якщо один з уроків буде спрямований на те, щоб робити вправи для хребта та уникнути сколіозу, хвороби, якою хворіє багато дітей, то це дуже добре. Було б корисно також продовжити програму і для старших класів".  


На комиссии гуманитарной политики Львовского городского совета депутаты рассмотрели проект постановления "Об утверждении программы "Здоровая осанка" в учреждениях общего среднего образования г. Львова на 2019-2022 годы. Об этом сообщает информационный портал депутатов Львовского городского совета. 

Программа "Здоровая осанка" охватывает детей 1-4 классов и будет проводиться как третий урок физической культуры с использованием методики упражнений для профилактики заболевания опорно-двигательного аппарата.

Как сообщила начальник управления образования Львовского горсовета Звездная Довганик, пилотный проект с нового учебного года вводится в тридцати школах Львова.

"Для этих школ мы приобретем инвентарь, а специалисты проведут специальное обучение для учителей. Такие занятия предусмотрены прежде всего для учеников начальной школы, поэтому в первую очередь программа будет действовать в школах I степени".

Председатель комиссии Татьяна Иванов отметила, что оздоровительный урок для позвоночника будет проводиться еженедельно на уроке физкультуры.

"В некоторых школах уже введен урок хореографии или урок шахмат, баскетбола, поэтому лечебные упражнения для здорового позвоночника пока будут проводить там, где есть обычный урок физкультуры. Программа "Здоровая осанка" нужна очень, особенно детям в начальных классах, потому что у них только формируется позвоночник. А дети преимущественно сидят в школе, дома за уроками, на компьютерах. Итак, если один из уроков будет направлен на то, чтобы делать упражнения для позвоночника и избежать сколиоза, болезни, которой болеет много детей, то это очень хорошо. Было бы полезно также продлить программу и для старших классов".