шахта "Степная", взрыв, судОбвинувальний акт про обвинувачення шістьох керівників та інженерно-технічних працівників ВП "Шахта "Степова" ДП "Львіввугілля", які до та на момент настання аварійного випадку виконували свої посадові обов’язки, скерований на розгляд суду. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Нагадаємо, 2 березня 2017 року близько 12.00 на відокремленому підрозділі "Шахта "Степова" ДП "Львіввугілля", розташованій у селі Глухів Сокальського району, стався вибух метаноповітряної суміші, внаслідок якого восьмеро працівників шахти загинули та ще 23 були травмовані.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) КК України. Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як встановили під час досудового розслідування працівники Слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області, вибух стався через неналежну роботу шахтного устаткування, а саме через незабезпеченість дільниці розрахунковою кількістю повітря та електричне іскріння кабелю, який не відповідав умовам використання.

25 травня 2018 року слідчим за погодженням з прокуратурою Львівської області до суду скеровано обвинувальний акт про обвинувачення шістьох осіб - керівників та інженерно-технічних працівників ВП "Шахта "Степова", які до та на момент настання аварійного випадку виконували покладенні на них функціональні обов’язки.


Обвинительный акт об обвинении шестерых руководителей и инженерно-технических работников ОП "Шахта "Степная" ГП "Львовуголь", которые до и в момент наступления аварийного случая выполняли свои должностные обязанности, направленный на рассмотрение суда. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области .

Напомним, 2 марта 2017 около 12.00 на обособленном подразделении "Шахта "Степная" ГП "Львовуголь", расположенной в селе Глухов Сокальского района, произошел взрыв метановоздушной смеси, в результате которого восемь работников шахты погибли и 23 были травмированы.

По данному факту было открыто уголовное производство по ч.2 ст.272 (нарушение правил безопасности во время выполнения работ с повышенной опасностью) УК Украины. Санкция статьи предусматривает наказание - ограничение свободы на срок до пяти лет или лишение свободы на срок до восьми лет с лишением права занимать определенные должности или заниматься определенной деятельностью на срок до трех лет.

Как установили в ходе досудебного расследования работники Следственного управления Главного управления Национальной полиции во Львовской области, взрыв произошел из-за ненадлежащую работу шахтного оборудования, а именно из-за необеспеченности участки расчетным количеством воздуха и электрическое искрение кабеля, который не соответствовал условиям использования.

25 мая 2018 года следователем по согласованию с прокуратурой Львовской области в суд направлено обвинительное заключение по обвинению шести человек - руководителей и инженерно-технических работников ОП "Шахта "Степная", которые до и в момент наступления аварийного случая выполняли возложенные на них функциональные обязанности .