В межах програми «Велике будівництво» завершено капітальний ремонт приймального відділення Львівської обласної клінічної лікарні, який включав:

  • 3184 м2 асфальтного покриття від терапевтичного відділення до головного корпусу
  • реорганізацію приймального відділення з облаштуванням лабораторії, довідкової, кімнат для переодягання та відпочинку лікарів, оглядових кімнат та палат з киснепроводами до кожного ліжка
  • викладення «наливної» підлоги
  • облаштування кабінетів для проведення УЗД та ехо серця
  • реконструкцію підвальних приміщень
  • закупівлю нових апаратів рентгенографії та УЗД
  • заміну електопроводів, пожежної сигналізації, вентиляції та ін.

В рік лікарня обслуговує близько 33-х тис. пацієнтів. За словами генерального директора лікарні Михайли Гички, найбільш критичними були проведення благоустрою території та облаштування під’їздів для автомобілів швидкої допомоги.

«Робимо все щоб, наші пацієнти були задоволені наданням медичних послуг, а лікарям було комфортно працювати. Ми завжди раді надати  якісну і високоспеціалізовану медичну допомогу усім, хто її потребує», - додав Михайло Гичка.

КНП ЛОР «Львівська обласна клінічна лікарня» є однією із найстаріших та найбільших багатопрофільних лікарень в Україні, при якій діють Центр трансплантації органів, тканин та інших анатомічних матеріалів, Центр замісної ниркової терапії, Протиепілептичний центр та ін.

В рамках програми «Велике будівництво» до 01.04.2021 р. передбачена реалізація проєктів з покращення матеріально-технічної бази та ремонтів 8-ми опорних закладів охорони здоров’я Львівської області. На даний час вже завершено роботи по 5-ти об’єктах – у Новояворівській районній лікарні, у Львівській лікарні швидкої медичної допомоги , 8-ій міській лікарні м. Львова, Львівській обласній клінічній лікарні. Реконструйовані приймальні відділення у Червоноградській міській, Стрийській центральній районній та Дрогобицькій міській лікарні № 1 вже з 1-го квітня готові приймати пацієнтів.

«Усі 8 об’єктів завершені до квітня, як і було задекларовано. Це закупівля нових апаратів УЗД, КТ та рентгенографів, це капітальні ремонти з заміною електрики та обладнання, це облаштування нових лабораторій та оглядових кімнат. Реалізація програми «Велике будівництво» у сфері медицини забезпечить найпотрібніше – комфортні та якісні умови роботи лікарів та обслуговування пацієнтів», - сказав заступник голови ЛОДА Іван Собко.

«Велике будівництво» - програма масштабної розбудови якісної інфраструктури України, яка передбачає спорудження доріг, шкіл, дитячих садків, центрів медичної допомоги та стадіонів. Програма ініційована Президентом України Володимиром Зеленським у 2020 р. Цьогоріч у пріоритеті Програми також розвиток мережі приміських експресів та швидкісних потягів між найбільшими містами України.