льготник, проезд, маршруткаАвтотранспортні підприємства Львівщини продовжать возити усі категорії пільговиків до 1 липня 2017 року. У подальшому для громадян, що мають право на пільговий проїзд у маршрутках, планують запровадити адресну монетизацію. Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

“Я хочу подякувати перевізникам за те, що вони згодились продовжити можливість такого проїзду до 1 липня 2017 року, - наголосив голова Львівської ОДА Олег Синютка. – Я також вважаю, сьогодні є усі підстави говорити, що станом на 1 липня ми або провадимо монетизацію пільг на Львівщині, або змушені будемо перейти до обмеження кількості категорій людей, що матимуть на пільги у громадському транспорті на території області“.

За словами Олега Синютки, станом на сьогодні практично усі райони Львівщини передбачили можливості компенсації за пільгове перевезення у місцевих бюджетах.

“У кінці квітня на сесії обласної ради ми будемо розглядати розподіл вільних залишків за 2016 рік. Це питання ми винесемо на обговорення і, я сподіваюсь, що депутатський корпус також підтримає фінансування пільгових перевезень за рахунок обласного бюджету“, - додав він.

Як додав голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка, навіть після 1 липня та монетизації пільг, перевізники і надалі безкоштовно возитимуть учасників АТО.

“Ми розуміємо, що на Сході нашої країни відбувається війна і ці люди захищають наш спокій. Тому готові забезпечити учасникам АТО пільговий проїзд за власний кошт“, - сказав Іван Велійка.


Автотранспортные предприятия Львовщины продолжат возить все категории льготников до 1 июля 2017 года. В дальнейшем для граждан, имеющих право на льготный проезд в маршрутках, планируют ввести адресную монетизации. Об этом сообщает пресс-служба Львовской облгосадминистрации.

"Я хочу поблагодарить перевозчикам за то, что согласились продлить возможность такого проезда до 1 июля 2017 года, - отметил председатель Львовской ОГА Олег Синютка. - Я также считаю, сегодня есть все основания говорить, что по состоянию на 1 июля мы или проводим монетизацию льгот на Львовщине, или вынуждены будем перейти к ограничению количества категорий людей, будут иметь льготы в общественном транспорте на территории области".

По словам Олега Синютки, на сегодня практически все районы Львовщины предусмотрели возможность компенсации за льготную перевозку в местных бюджетах.

"В конце апреля на сессии областного совета мы будем рассматривать распределение свободных остатков за 2016 год. Этот вопрос мы вынесем на обсуждение и, я надеюсь, что депутатский корпус также поддержит финансирования льготных перевозок за счет областного бюджета", - добавил он.

Как добавил председатель Ассоциации перевозчиков Львовщины Иван Велийка, даже после 1 июля и монетизации льгот, перевозчики и в дальнейшем бесплатно возить участников АТО.

"Мы понимаем, что на dостоке нашей страны идет война, и эти люди защищают наш покой. Поэтому готовы обеспечить участникам АТО льготный проезд за свой счет", - сказал Иван Велийка.