велодорожки, улицы, микрорайоныЗа даними мерії, у 2017 році планують побудувати ще 40 км нових велодоріжок. Головними досягненнями в 2017 році має стати розвиток веломережі у північних районах міста з формуванням великих сполучених між собою сегментів. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

“Велоінфраструктура – це ознака розвинутого міста. Ми орієнтуємось на німецькі, голландські, данські, швецькі зразки велоінфраструктури”, - розповідає радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури Олег Шмід.

Отож, у 2017 році буде повністю збудована велодоріжка, яка сполучатиме Брюховичі з центром Львова. Також буде виконано більшу частину робіт в рамках проекту будівництва велодоріжки на вул. Городоцькій, від вул. Ряшівської до вул. Чернівецької, та завершать будівництво велодоріжки на частині вул. Богданівської (від вул. Пластової до вул. Золочівської).

З великих велопроектів заплановано у 2017 році розпочати будівництво велодоріжок на вул. Княгині Ольги і продовжити прокладати велодоріжку на проспекті Чорновола, від вул. Липинського до вул. Варшавської. Цей веломаршрут проляже в напрямку північних мікрорайонів Львова по вул. Варшавській та вул. Замарстинівській, з’єднавшись із вул. Івана Мазепи. Великі ділянки велодоріжок і велосмуг будуть збудовані на вул. Б. Хмельницького. А на вул. Сихівській уже зараз будується запроектована на двосторонній трафік потужна велодоріжка.

Завдяки змінам у проектах реконструкції вул. Героїв УПА і вул. Антоновича, вони теж поповнять веломережу міста.

Райадміністрації під час ремонтів дрібніших вулиць, дворів, громадських просторів та алей також передбачають розвиток там велоінфраструктури. Наприклад, Личаківською райадміністрацією планується будівництво транзитної велодоріжки в мікрорайоні Майорівка: вона проляже по краю парку Погулянка, повз Пагорб Слави до Личаківського парку.

Торік було розпочато будівництво вулиць заспокоєного руху, які по суті є вело-пішохідними вулицями з можливістю заїзду автомобілів місцевих мешканців, наприклад Цетнерівка, Корейська і Зубрицького. Цього року вулицями заспокоєного руху з домінуванням пішоходів і велосипедистів стануть вул. Котлярська (Галицький район), вул. Голубця і вул. Медової Печери (Личаківський район), вул. Сельських і вул. Бой-Желенського (Франківський район), вул. Озерна, вул. Ботанічна і вул. Слюсарська (Залізничний район), вул. Зимова (Шевченківський район).

“У 2017 році заплановано виготовлення проектно-кошторисної документації на проект велодоріжки зі Львова до Винник, реконструкції вул. Степана Бандери, будівництва нової вулиці з мікрорайону Левандівка в мікрорайон Рясне, реконструкції вул. Федьковича. Усі ці вулиці поповнять міську схему веломережі. Також буде нанесено дорожню розмітку на всі велодоріжки, де бракує такого маркування”, - розповів радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури.


По данным мэрии, в 2017 году планируют построить еще 40 км новых велодорожек. Главными достижениями в 2017 году должно стать развитие веломережи в северных районах города с формированием крупных соединенных между собой частей. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

"Велоинфраструктуры - это признак развитого города. Мы ориентируемся на немецкие, голландские, датские, шведские образцы велоинфраструктуры", - рассказывает советник городского головы по вопросам развития велоинфраструктуры Олег Шмид.

Так, в 2017 году будет построена велодорожка, которая соединит Брюховичи с центром Львова. Также будет выполнена большую часть работ в рамках проекта строительства велодорожки на ул. Городоцкой, от ул. Ряшевской до ул. Черновицкой, и завершится строительство велодорожки на части ул. Богдановской (от ул. Пластовой до ул. Золочевской).

Из крупных велопроектов запланировано в 2017 году начать строительство велодорожек на ул. Княгини Ольги и продолжить прокладывать велодорожку на проспекте Черновола, от ул. Липинского к ул. Варшавской. Этот веломаршрут пройдет в направлении северных микрорайонов Львова по ул. Варшавской и ул. Замарстыновской, соединившись с ул. Ивана Мазепы. Большие участки велодорожек и велополос будут построены на ул. Б. Хмельницкого. А на ул. Сыховский уже сейчас строится запроектированная на двусторонний трафик мощная велодорожка.

Благодаря изменениям в проектах реконструкции ул. Героев УПА и ул. Антоновича, они пополнят велосеть города.

Райадминистрации во время ремонтов мелких улиц, дворов, общественных пространств и аллей также предусматривают развитие там велоинфраструктуры. Например, Лычаковской райадминистрацией планируется строительство транзитной велодорожки в микрорайоне Майоровка: она пройдет по краю парка Погулянка, мимо Холма Славы к Лычаковскому парку.

В прошлом году было начато строительство улиц успокоенного движения, которые, по сути, являются вело-пешеходными улицами с возможностью заезда автомобилей местных жителей, например Цетнеровка, Корейская и Зубрицкого. В этом году улицами успокоенного движения с доминированием пешеходов и велосипедистов станут ул. Котлярская (Галицкий район), ул. Голубца и ул. Медовой Пещеры (Лычаковский район), ул. Сельских и ул. Бой-Желенского (Франковский район), ул. Озерная, ул. Ботаническая и ул. Слесарная (Железнодорожный район), ул. Зимняя (Шевченковский район).

"В 2017 году запланировано изготовление проектно-сметной документации на проект велодорожки из Львова до Винник, реконструкции ул. Степана Бандеры, строительства новой улицы из микрорайона Левандовка в микрорайон Обильное, реконструкции ул. Федьковича. Все эти улицы пополнят городскую схему веломережи. Также будет нанесена дорожная разметка на все велодорожки, где нет такой маркировки", - рассказал советник городского головы по вопросам развития велоинфраструктуры.