Цьогоріч на Львівщині спорудили 14 спортивних майданчиків, з них 11 зі штучним та 3 з наливним покриттям.

Йдеться про об’єкти, які спорудили у межах Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини на період до 2021 року. Її реалізує Управління фізичної культури та спорту Львівської обласної державної адміністрації за кошти обласного бюджету.

«Концепція програми побудована так, що 40 відсотків коштів спрямовуються з обласного бюджету, решто - це зобов’язання громади. Кожен майданчик – то ціла окрема історія. Десь будівельні роботи виходять робити голови громад, міські чи сільські голови, таким чином роблячи нематеріальний внесок у будівництво. В одному з сіл цього року чоловік приїхав з заробітків, дізнався, що бракує грошей на будівництво, то приніс до сільської ради чималу суму коштів. Ще одна історія: в одному з містечок голова змушений був почати закривати майданчик на замок після 22.00, бо так хлопцям влітку подобалось тут ганяти м‘яча до пізньої ночі, що люди, які живуть поруч скаржились», – розповів керівник управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім'як.

Відтак, на Бущині з’явився майданчик зі штучним покриттям у селищі міського типу Олесько.

Аналогічний майданчик спорудили у селі Градівка на Городоччині. Майданчик із наливним покриттям з’явився у містечку Рава-Руська Жовківського району.

Цьогоріч з’явилися майданчики і в місті Золочів, у селі Банюнині Кам’янка-Бузького району та у селі Гірське Миколаївського району. Усі три майданчики зі штучним покриттям.

У Пустомитах у 2020 році з’явився наливний майданчик. Такий же майданчик з’явився у селі Шегині.

На Самбірщині спорудили майданчики зі штучним покриттям у селі Стрілковичі та у селі Чуква, а на Старосамбірщині у селі Страшевичі. На Яворівщині цьогоріч теж побільшало одразу на два майданчики – у смт Шкло та у селі Карачинів. Ще один майданчик спорудили у місті Дрогобич. Усі – зі штучним покриттям.

«Якісна інфраструктура – основа для розвитку спорту. Неможливо залучити велику кількість населення до занять руховою активністю, якщо для цього немає належної бази. У межах Комплексної програми ми вже кілька років дбаємо про те, аби на мапі Львівщини спортивних майданчиків ставало все більше. Водночас цьогоріч ми розпочали реалізовувати масштабніші проєкти – реконструкції басейнів та стадіонів, спорудження майданчиків з накриттям. Цю тенденцію плануємо зберегти і у 2021 році», – наголосив Роман Хім'як.

Зауважимо, що у межах Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини відбувся капітальний ремонт стадіону з влаштуванням бігових доріжок та футбольного поля з натуральної трави у Дублянах на Самбірщині. Також завершуються роботи на стадіоні Буської ДЮСШ та стадіоні ім.Л.Броварського у Самборі.