россиянин, участник АТО, приговорНа Львівщині отримав вирок громадянин Російської Федерації, який приймав участь у бойових діях на стороні ЗС України та був поранений. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень України.

Як зазначається в матеріалах справи, громадянин Російської Федерації, уродженець м. Чарджоу (Республіка Туркменістан), затриманий Самбірським ВП ГУ НП у Львівській області, 16 жовтня 2017 року втік з ізолятора тимчасового перебування. Як розповів він на суді, в камері ІТТ Самбірського відділу поліції  був збудженим з приводу продовження щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тому вдарив стіну, яка похитнулася, і тоді він вирвав батарею, а все решту обсипалося само, після чого випиляв пилкою, яку знайшов в бані і зберігав весь час під матрацом, решітку з арматури, утворивши отвір в стіні. Взявши сумку і документи він виліз на подвір'ї, з якого вийшов на вулицю та пішов у напрямку м. Львова. По дорозі його наздогнав сокамерник, який бачив втечу та пішов за ним. Але росіянин сказав йому, що їм не по дорозі, і далі добрався до м. Дніпра, де вирішив свої справи, після чого добровільно здався працівникам поліції.

За ч. 1 ст. 393 КК України суд призначив йому покарання - позбавлення волі на строк три роки три місяці. Проте, хоча й врахував, що обвинувачуваний приймав участь у бойових діях на стороні ЗС України, був поранений, має двоє неповнолітніх дітей, проте не звільнив від відбування покарання на іспитовий строк. Лише на підставі ч. 5 ст. 72 КК України у редакції Закону України від 26.11.2015 № 838-VIII зарахував йому строк попереднього ув'язнення з 26.10.2016 по 20.06.2017 з розрахунку один день за два.

Іншому втікачеві суд назначив остаточний строк позбавлення волі на строк п'ять років дев'ять місяців, теж врахувавши час попереднього ув'язнення як один день за два.


На Львовщине получил приговор гражданин Российской Федерации, который принимал участие в боевых действиях на стороне ВС Украины и даже был ранен. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений Украины.

Как отмечается в материалах дела, гражданин Российской Федерации, уроженец. Чарджоу (Республика Туркменистан), задержанный Самбирским ОП ГУ НП во Львовской области, 16 октября 2017 года бежал из изолятора временного пребывания. Как рассказал он на суде, в камере ИВС Самборского отдела полиции был возбужден по поводу продления в отношении него меры пресечения в виде содержания под стражей. Поэтому ударил стену, она пошатнулась, и тогда он вырвал батарею, а все остальные осыпалось само. После чего выпилил пилой, которую нашел в бане и хранил под матрасом, решетку из арматуры, образовав отверстие в стене. Взяв сумку и документы, он вылез во двор, вышел на улицу и пошел в направлении Львова. По дороге его догнал сокамерник, который видел побег и последовал за ним. Но россиянин сказал ему, что им не по пути, и дальше добрался до г. Днепр, где решил свои дела, после чего добровольно сдался работникам полиции.

По ч. 1 ст. 393 УК Украины суд назначил ему наказание - лишение свободы на срок три года три месяца. И хотя учел, что обвиняемый принимал участие в боевых действиях на стороне ВС Украины, был ранен, имеет двое несовершеннолетних детей, однако не освободил от отбывания наказания на испытательный срок. Лишь на основании ч. 5 ст. 72 УК Украины в редакции Закона Украины от 26.11.2015 № 838-VIII засчитал ему срок предварительного заключения с 26.10.2016 по 20.06.2017 из расчета один день за два.

Другому беглецу суд назначил окончательный срок лишения свободы на срок пять лет девять месяцев, тоже учтя время предварительного заключения как один день за два.