мусор, львовЛьвівська облдержадміністрація напрацювала основні етапи вирішення проблеми із вивезенням твердих побутових відходів. Їх запропонують громадам та компаніям, які займатимуться очищенням міста Львова від сміття. Про це під час брифінгу сьогодні, 30 червня, заявив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

"Для вирішення сміттєвої проблеми ми пропонуємо для громади і для тих компаній, які допомагатимуть нам у роботі, кілька етапів із вивезення ТПВ. Зокрема, за нашими розрахунками, до середини липня ми очистимо Львів від ТПВ. Упродовж наступних трьох місяців ми повинні зменшити кількість відходів, які вивозять на територію Львівщини, і перейти до системної безперебійної організації вивозу ТПВ. На третьому етапі, який ми триватиме упродовж 5-ти місяців, ми повинні відновити систему організації збору ТПВ, в тому числі і сортування і вивозу вторинної сировини, яка значно зменшить кількість відходів на полігонах", - розповів Синютка.

За його словами для контролю ситуації із вивезенням сміття, встановлять чіткий облік через вагові комплекси.

"На четвертому етапі у 2018 році ми повинні перейти до системної переробки і утилізації ТПВ, в тому числі ми прогнозуємо, що ми перейдемо до утилізації способом виготовлення альтернативного палива", - зазначив голова Львівської ОДА.

На завершальному п’ятому етапі  у 2019-му році розпочнеться будівництво сміттєпереробного комплексу, який остаточно вирішить проблему твердих побутових відходів на території міста.


Львовская облгосадминистрация наработала основные этапы решения проблемы с вывозом твердых бытовых отходов. Их предложат громадам и компаниям, которые будут заниматься очисткой города Львова от мусора. Об этом во время брифинга сегодня, 30 июня, заявил председатель Львовской облгосадминистрации Олег Синютка.

"Для решения мусорной проблемы мы предлагаем для общества и для тех компаний, которые будут помогать нам в работе, несколько этапов по вывозу ТБО. В частности, по нашим расчетам, к середине июля мы очистим Львов от ТБО. В течение следующих трех месяцев мы должны уменьшить количество отходов, которые вывозят на территорию Львовщины, и перейти к системной бесперебойной организации вывоза ТБО. на третьем этапе, который продлится в течение 5-ти месяцев, мы должны восстановить систему организации сбора ТБО, в том числе и сортировки и вывоза вторсырья, что значительно уменьшит количество отходов на полигонах", - рассказал Синютка.

По его словам, для контроля ситуации с вывозом мусора установят четкий учет через весовые комплексы.

"На четвертом этапе в 2018 году мы должны перейти к системной переработке и утилизации ТБО, в том числе мы прогнозируем, что мы перейдем к утилизации способом изготовления альтернативного топлива", - отметил председатель Львовской ОГА.

На завершающем пятом этапе в 2019 году начнется строительство мусороперерабатывающего комплекса, который окончательно решит проблему твердых бытовых отходов на территории города.