петиция, мусороперерабатывающий заводПобудувати сміттєпереробний завод для потреб міста – відповідна петиція зареєстрована в Єдиній системі місцевих петицій

Ну думку автора петиції Ореста Залипського, вирішення питання утилізації побутових відходів, які утворюються у місті, неможливе без побудови сучасного сміттєпереробного комплексу, так, як це працює в Європі і як це передбачено Національною стратегією управління відходами.

"Львів’яни на собі відчули, до чого може призвести відсутність муніципальної інфраструктури перероблення та знешкодження відходів. Сьогодні захоронення неперероблених відходів вже заборонено законом України.
Львів має використати найкращі європейські технології та фінансову допомогу, яку готовий надати Євросоюз, аби в найближчому майбутньому показати приклад відповідального ставлення до екологічної безпеки міста і сусідніх територій.
Досить шукати нових територій під сміттєзвалища, досить забруднювати ґрунтові води і повітря. Вимагаємо побудувати сучасний переробний комплекс та забезпечити місто належною інфраструктурою поводження з відходами європейського рівня", - звертається він до міськради.

Станом на 30 травня петицію підписали 12 осіб з 500 необхідних.

Нагадаємо, це вже друга петиція щодо сміттєпереробного заводу у Львові. У першій йшлося про те, щоб розробити та оприлюднити детальний план з розміщення сміттєпереробного заводу у Львові на вул. Пластова. 


Построить мусороперерабатывающий завод для нужд города - соответствующая петиция зарегистрирована в Единой системе местных петиций

Ну мнению автора петиции Ореста Залипського, решение вопроса утилизации бытовых отходов, образующихся в городе, невозможно без построения современного мусороперерабатывающего комплекса, так, как это работает в Европе и как это предусмотрено Национальной стратегией управления отходами.

"Львовяне на себе почувствовали, к чему может привести отсутствие муниципальной инфраструктуры переработки и обезвреживания отходов. Сегодня захоронение непереработанных отходов уже запрещено законом Украини. Львов должен использовать лучшие европейские технологии и финансовую помощь, которую готов предоставить Евросоюз, чтобы в ближайшем будущем показать пример ответственного отношения к экологической безопасности города и соседних територий. Хватит искать новые территории под свалки, достаточно загрязнять грунтовые воды и повитря. Требуем построить современный перерабатывающий комплекс и обеспечить город надлежащей инфраструктурой обращения с отходами европейского уровня", - обращается он к горсовету.

По состоянию на 30 мая петицию подписали 12 человек из 500 необходимых.

Напомним, это уже вторая петиция по мусороперерабатывающего завода во Львове. В первой речь шла о том, чтобы разработать и обнародовать подробный план по размещению мусороперерабатывающего завода во Львове на ул. Пластова.