Станом на ранок ліжкова мережа медзакладів Львівщини заповнена практично на 71%. Упродовж останніх тижнів показники для госпіталізації в області залишаються високими.

Про це повідомив сьогодні під час брифінгу директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

“Декілька днів поспіль число госпіталізованих перевищувало 300 осіб, середній показник госпіталізованих на сто тисяч населення становить близько 75, при нормі 60. Загалом Львівщина продовжує перебувати у червоній зоні, ми перевищуємо усі три показники, які є індикаторними для певного рівня небезпеки. Це інтенсивний показник приросту захворювання, показник кількості госпіталізованих на сто тисяч населення впродовж останніх семи днів, а також по кількості заповненості ліжок з киснем”, - підкреслив Орест Чемерис.

Також він наголосив,  упродовж останнього тижня на Львівщині додатково ввели в мережу 480 ліжок.

“Станом на сьогодні близько 50 % додаткових ліжок підключили уже до кисню, напрацьовуємо механізм, щоб підключити решта.  Вкотре, враховуючи епідситуацію, кількість госпіталізацій та підтверджених випадків,  закликаємо мешканців, бути пильними.  Хочу наголосити, що зараз ми спостерігаємо велику кількість молодих пацієнтів віком 30 років, а також дітей, у яких діагностують коронавірус. Тому уникайте місць масових скупчень, зайвих зустрічей, будь-яких святкувань. Дотримуйтесь дистанції, пам’ятайте про обов’язковість носіння маски,  проводьте гігієну рук. Тільки дисципліна і наша відповідальність дозволить стабілізувати ситуацію”, - зазначив очільник департаменту охорони здоров’я.

Нагадаємо, за попередню добу в області провели 2063 дослідження на коронавірус, з них – 961 позитивні. Із діагнозом COVID-19 госпіталізували 309 людей. Скеровано на самоізоляцію - 1222 людей. Аналіз на ПЛР-дослідження вперше набрали у 1531-ї особи. Померлих – 18 осіб.