корь, заболеваемость, статистикаЯк повідомили в управлінні охорони здоров’я Львівської міської ради, у Львові спостерігається позитивна динаміка зниження захворюваності на кір, інформує прес-служба Львівської міської ради.

Так, якщо в січні, за даними Львівського міського відділу ДУ "Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України", у Львові ні кір захворіли 180 осіб, з них 139 дітей, то в лютому на кір захворіли 135 осіб, з них 100 дітей. В березні (станом  на 29 березня) на кір захворіли 89 осіб, з них 60 дітей.

"Стан епідемічного благополуччя із захворюваності на кір залежить від рівня охоплення населення профілактичними щепленнями, кількість яких у Львові зростає. Так, з початку 2018 року щепленнями проти кору, паротиту, краснухи охоплено 11 175 дітей, віком до 18 років. Усі наші медичні заклади Львова в достатній кількості забезпечені вакциною бельгійського виробництва. Вакцина проти кору безпечна, надійна та ефективна. Адже її використовують не лише в Україні, але і в багатьох інших європейських країнах", - зазначила Олена Баворовська, головний позаштатний спеціаліст з епідеміології управління охорони здоров’я міськради.


Как сообщили в управлении здравоохранения Львовского городского совета, во Львове наблюдается положительная динамика снижения заболеваемости корью, сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Так, если в январе, по данным Львовского городского отдела ГУ "Львовский областной лабораторный центр МЗ Украины", во Львове корью заболели 180 человек, из них 139 детей, то в феврале корью заболели 135 человек, из них 100 детей. В марте (по состоянию на 29 марта) корью заболели 89 человек, из них 60 детей.

"Состояние благополучия по заболеваемости корью зависит от уровня охвата населения профилактическими прививками, количество которых во Львове растет. Так, с начала 2018 прививками против кори, паротита, краснухи охвачено 11 175 детей в возрасте до 18 лет. Все наши медицинские учреждения Львова в достаточном количестве обеспечены вакциной бельгийского производства. Вакцина против кори безопасна, надежна и эффективна. Ведь ее используют не только в Украине, но и во многих других европейских странах", - отметила Елена Баворовских, главный внештатный специалист по эпидемиологии управления здравоохранения горсовета.