детсад, регистрация, правилаСьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив нове Положення та правила про порядок набору, обліку та забезпечення прозорості у зарахуванні дітей до закладів дошкільної освіти м. Львова. Як пояснила начальник міського управління освіти Зоряна Довганик, зміни внесли на вимогу громадськості, і вже з 2 січня на новій платформі батьки зможуть реєструвати дітей, народжених у 2017 році. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

"В першу чергу, це наша нова Львівська електронна платформа edu.smart.lviv.ua, де батьки матимуть можливість реєструвати дітей до дошкільних навчальних закладів. Діти, які народилися у 2017 році, можуть бути зараховані до дошкільних навчальних закладів міста Львова із 9.00 год. 2 січня 2018 року. Батьки, якщо мають можливість, можуть самостійно зареєструвати дитину, а якщо такої можливості немає, то вони можуть звернутися до Центру надання адміністративних послуг, де їм адміністратор допоможе зареєструвати заявку", - зазначила начальник управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик.

Відповідно до нового Положення, батьки і надалі мають можливість обирати три дошкільні навчальні заклади і вносити зміни, а зарахування дитини відбувається за пріоритетністю. Також кожна дитина матиме індивідуальний номер і дату реєстрації, тож батьки бачитимуть, хто зареєстрований перед ними.

"Якщо дитина не потрапила до одного садочка, то система розглядає можливість потрапляння цієї дитини до іншого навчального закладу, який є зазначений батьками. У випадку, якщо, наприклад, дитина не потрапила до садочка, її заявка у грудні автоматично переноситься на наступний рік – батькам не потрібно писати заяв. У випадку, якщо дитині виповнилося 6 років, і вона мала би йти до школи, а батьки мають бажання, щоб вона залишилася на повторний рік, то дитина залишається тільки за письмовою заявою батьків. Батьки мають можливість змінювати навчальні заклади до 10 травня того року, в якому вони хочуть, аби дитина була зарахована до садочку. Якщо батьки виявили помилку, то можуть письмово звернутися до адміністратора, щоб її виправити", - розповіла начальник управління освіти.

Додамо, що діти до дошкільних навчальних закладів міста Львова зараховуються у випадку, якщо їм виповнилося на 1 вересня року зарахування повних 2 роки.


Сегодня исполнительный комитет Львовского городского совета утвердил новое Положение и правила о порядке набора, учета и обеспечения прозрачности в зачислении детей в учреждения дошкольного образования г. Львова. Как пояснила начальник городского управления образования Зоряна Довганик, изменения внесли по требованию общественности, и уже со 2 января на новой платформе родители смогут регистрировать детей, рожденных в 2017 году. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

"В первую очередь, это наша новая Львовская электронная платформа edu.smart.lviv.ua, где родители смогут регистрировать детей в дошкольные учебные заведения. Дети, которые родились в 2017 году, могут быть зачислены в дошкольные учебные заведения Львова с 9.00. 2 января 2018 года. Родители, которые имеют возможность, могут самостоятельно зарегистрировать ребенка, а если такой возможности нет, то они могут обратиться в Центр предоставления административных услуг, где администратор поможет зарегистрировать заявку", - отметила начальник управления образования Львовского городского совета Зоряна Довганык.

Согласно новому Положению, родители и в дальнейшем имеют возможность выбирать три дошкольные учебные заведения и вносить изменения, а зачисление ребенка происходит по приоритетности. Также каждый ребенок будет иметь индивидуальный номер и дату регистрации, поэтому родители будут видеть, кто зарегистрирован перед ними.

"Если ребенок не попал в один садик, то система рассматривает возможность попадания этого ребенка в другое учебное заведение, которое указали родители. В случае, если, например, ребенок не попал в садик, ее заявка в декабре автоматически переносится на следующий год - родителям не нужно писать заявлений. В случае, если ребенку исполнилось 6 лет, и он должен был идти в школу, а родители хотят, чтобы он остался на повторный год, то ребенок остается только по письменному заявлению родителей. Родители имеют возможность изменять учебное заведение до 10 мая того года, в котором они хотят, чтобы ребенок был зачислен в саду. Если родители обнаружили ошибку, то могут письменно обратиться к администратору, чтобы ее исправить", - рассказала начальник управления образования.

Добавим, что дети в дошкольные учебные заведения города Львова зачисляются в случае, если им исполнилось на 1 сентября года зачисления полных 2 года.