часовня, акция, подсветка, смертная казньУ Міжнародний день "Міста за життя" у Львові підсвітять каплицю Боїмів. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

З 2010 року Львів став першим містом в Україні, яке приєдналося до щорічної акції "Міста за життя — міста проти смертної кари". Вже 10 років поспіль 30 листопада каплицю Боїмів підсвічують у червоний колір, виступаючи на захист людського життя.

Акцію організовує спільнота святого Егідія.

Довідка SQ. Одним із важливих напрямів роботи Асоціації "Спільнота Святого Егідія" є боротьба за відміну смертної кари в усьому світі. Спільнота ініціювала проведення Міжнародного дня боротьби проти смертної кари, що відзначається щороку 30 листопада. Важливою акцією культурного характеру, проведення якої ініціювала Спільнота, є кампанія Cities for Life ("Міста за життя"), в якій беруть участь понад 2000 міст в усьому світі, символічно освітлюючи важливі споруди міста, щоб нагадати про проблему Свято відзначається на честь першої відміни смертної кари в європейській державі. 30 листопада 1786 року указом Петра Леопольда Йосипа Габсбурга смертна кара була скасована у Великому герцогстві Тосканському — державі, що існувала в центральній Італії з 1569 до 1859 року.


В Международный день "Города за жизнь" во Львове подсветят часовню Боимов. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

С 2010 года Львов стал первым городом в Украине, который присоединился к ежегодной акции "Города за жизнь - города против смертной казни". Уже 10 лет 30 ноября часовню Боимов подсвечивают в красный цвет, выступая в защиту человеческой жизни.

Акцию организует сообщество святого Эгидия.

Справка SQ. Одним из важных направлений работы Ассоциации "Сообщество Святого Эгидия" является борьба за отмену смертной казни во всем мире. Сообщество инициировало проведение Международного дня борьбы против смертной казни, который отмечается ежегодно 30 ноября. Важной акцией культурного характера, проведение которой инициировала Сообщество, является кампания Cities for Life ( "Города за жизнь»), в которой принимают участие более 2000 городов во всем мире, символически освещая важные сооружения города, чтобы напомнить о проблеме Праздник отмечается в честь первой отмены смертной казни в европейском государстве. 30 ноября 1786 указом Петра Леопольда Иосифа Габсбурга смертная казнь была отменена в Великом герцогстве Тосканскому - государству, существовавшей в центральной Италии с 1569 до 1859 года.