Шахта "Надежда", угольНачальник дільниці ПАТ "Шахта Надія" викрав вугілля з підприємства більш ніж на 100 тисяч гривень, але був звільнений по амністії. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Призначений тимчасово на три місяці начальником дільниці технологічного комплексу ПАТ "Шахта Надія", у червні 2017 року чоловік дав вказівку підлеглому працівнику здійснити навантаження вугілля для ТзОВ "Енергопромхолдинг" у два автомобілі. Після чого здійснив записи в товарно-транспортні накладні, де вказав вагу вантажу в розмірі 20 тонн для кожного. Але трохи пізніше вказав підлеглому працівнику повторно завантажити вугілля для ТзОВ "Енергопромхолдинг" в два автомобілі, вагою 67 тонн, однак відповідних записів в товарно-транспортні накладні не зробив, та повідомив водіям, що необхідно здійснити контрольне зважування вугілля на вагах, що знаходяться на території складу ТзОВ "Енергопромхолдинг", який розташований в с. Сілець, Сокальського району Львівської області, оскільки такі на ПАТ "Шахта "Надія" відсутні. Чергові охоронники випустили автомобілі з території шахти без відповідних документів, що призвело до привласнення товарно-матеріальних цінностей (вугілля) ПАТ "Шахта Надія" в розмірі 67,040 тон на суму 103 912 грн.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений визнав себе винним у скоєні даного кримінального правопорушення та просив суд застосувати до нього закон про амністію та звільнити від покарання, оскільки він має на утриманні двох малолітніх дітей

Сокальський районний суд Львівської області визнав чоловіка винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого за ст.191 ч.1 КК України, та призначив йому покарання за ст.191 ч.1 КК України у вигляді позбавлення волі терміном на один рік без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю. Проте звільнив від призначеного покарання згідно ст. 1 ч.1 п." в " України "Про амністію в 2016 році".


Начальник участка ОАО "Шахта Надежда" похитил уголь с предприятия более чем на 100 000 гривен, но был освобожден по амнистии. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Назначенный временно на три месяца начальником участка комплекса ОАО "Шахта Надежда", в июне 2017 года обвиняемый дал указание подчиненному работнику осуществить погрузки угля для ООО "Енергопромхолдинг" в два автомобиля. После чего совершил записи в товарно-транспортные накладные, где указал вес груза в размере 20 тонн для каждого. Но чуть позже указал подчиненному работнику повторно загрузить уголь для ООО "Енергопромхолдинг" в два автомобиля, весом 67 тонн, однако соответствующих записей в товарно-транспортные накладные не сделал, и сообщил водителям, что необходимо осуществить контрольное взвешивание угля на весах, находящихся на территории склада ООО "Енергопромхолдинг", который расположен в с. Силец, Сокальского района Львовской области, поскольку такие на ПАО "Шахта "Надежда" отсутствуют. Дежурные охранники выпустили автомобили с территории шахты без соответствующих документов, что привело к присвоению товарно-материальных ценностей (уголь) ПАО "Шахта Надежда" в размере 67,040 тонн в сумму 103 912 грн.

В судебном заседании обвиняемый признал себя виновным в совершении данного уголовного преступления и просил суд применить к нему закон об амнистии и освободить от наказания, поскольку он имеет на иждивении двух малолетних детей

Сокальский районный суд Львовской области признал мужчину виновным в совершении уголовного правонарушения, предусмотренного ст.191 ч.1 УК Украины, и назначил ему наказание по ст.191 ч.1 УК Украины в виде лишения свободы сроком на один год без лишения права занимать определенные должности или заниматься определенной деятельностью. Однако освободил от наказания по ст. 1 ч.1 п. "В" Украины "Об амнистии в 2016 году".