бассейн, ДЮСШ, Дрогобыч, хлоркаУ ДЮСШ Дрогобича працівник басейну переплутав гіпохлорит натрію, який використовується для хлорування води, із соляною кислотою. Нейтралізувати кислоту допомогли рятівники. Про це повідомляє Департамент з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації.

28 листопада близько 19:30 у м. Дрогобич, на вул. Сахарова, в підвальному приміщенні ДЮСШ (хлораторній), працівник басейну помилково вилив в 200-літрову бочку з гіпохлоритом натрію, яка використовувалась для хлорування басейну, 8 літрів 4,8% розчину соляної кислоти. Після того даний працівник перекрив доступ розчину в басейн і почав зливати розчин з бочки у дренажну систему, в результаті чого в хлораторній виник різкий запах.

Викликане працівником пожежно-рятувальне відділення винесло бочку. на відстань 70 м від будівлі та нейтралізувало забруднення водою в кількості 2,5 тонни, здійснивши промивку обладнання, підлоги та дренажної системи приміщення. Загрози населенню та навколишнього середовища немає.


В ДЮСШ Дрогобыча работник бассейна перепутал гипохлорит натрия, который используется для хлорирования воды, с соляной кислотой. Нейтрализовать кислоту помогли спасатели. Об этом сообщает Департамент по вопросам гражданской защиты Львовской облгосадминистрации.

28 ноября около 19:30 в г. Дрогобыч, на ул. Сахарова, в подвальном помещении ДЮСШ (хлораторной), работник бассейна ошибочно вылил в 200-литровую бочку с гипохлоритом натрия, который использовался для хлорирования бассейна, 8 литров 4,8% раствора соляной кислоты. После того работник перекрыл доступ раствора в бассейн и начал сливать раствор из бочки в дренажную систему, в результате чего в хлораторной возник резкий запах.

Вызванное работником пожарно-спасательное отделение вынесло бочку на расстояние 70 м от здания и нейтрализовало загрязнения водой в количестве 2,5 тонны, произведя промывку оборудования, пола и дренажной системы помещения. Угрозы населению и окружающей среды нет.