Новый Роздол, депутаты, помощь, отоплениеДепутати Новороздільської міської ради прийняли рішення повернути кошти, які їм скерували з обласного бюджету. Про це повідомив повідомив директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Назарій Романчук, інформує прес-служба Львівської облдержадміністрації.

За його словами, ситуація щодо запуску опалювального сезону у Новояворівську та Новому роздолі на контролі облдержадміністрації.

“Згідно з рішенням комісії техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій  ми напрацювали механізм на умовах співфінансування, де 50% коштів виділено з обласного резервного фонду і 50% - кошти місцевих бюджетів районного і міста Новий Розділ. Відтак, прийнято рішення надати поворотну фінансову допомогу місцевим бюджетам, щоб вони скерували підприємству “Гарант-Енерго М” для погашення заборгованості виплати заробітної плати і люди змогли працювати та запустити опалення. Станом на сьогодні, керівництво підприємства відкриває казначейський рахунок, щоб ці кошти змогли використати в найкоротший термін і запустити Новояворівську ТЕЦ”, - наголосив Назарій Романчук.

 За його словами, складною залишається ситуація у Новому Роздолі.

“Депутати Новороздільської міської ради саботують процес, зокрема на вчорашній сесії прийняли рішення повернути кошти, які ми їм скерували. Окрім того, рішенням сесії вони виділили кошти з резервного фонду і прийняли рішення сесії скерувати їх на обласний бюджет, що є протиправним. Міська рада готує вето на даний проект рішенням, оскільки депутати не можуть скеровути кошти резервного фонду, бо це прерогатива міського голови. Тому звертаюсь до прокуратури з проханням перевірити законність дій”, – наголосив Назарій Романчук.

Також він зазначив, що сьогодні на сесії обласної ради приймуть рішення про поповнення резервного фонду на 14 млн гривень, частину коштів на поворотній основі також скерують на погашення заборгованості заробітної плати.

“На сьогодні залишається дві проблеми. По-перше, це погашення заборгованості заробітної плати, вихід людей на роботу і запуск системи. По-друге, знаходження консенсусу з "Укртрансгаз" на прокачку газу по їхніх магістральних трубопроводах”, - повідомив Назарій Романчук.

В Новом Роздоле отказываются от помощи ЛОГА

Депутаты Новороздольского городского совета приняли решение вернуть средства, которые им направили из областного бюджета. Об этом сообщил сообщил директор департамента развития и эксплуатации жилищно-коммунального хозяйства Назарий Романчук, информирует пресс-служба Львовской облгосадминистрации.

По его словам, ситуация по запуску отопительного сезона в Новояворовске и Новом Роздоле на контроле облгосадминистрации.

"Согласно решению комиссии техногенно-экологической безопасности и чрезвычайных ситуаций мы разработали механизм на условиях софинансирования, где 50% средств выделено из областного резервного фонда и 50% - средства местных бюджетов районного и города Новый Раздел. Поэтому, принято решение предоставить возвратную финансовую помощь местным бюджетам, чтобы они направили предприятию "Гарант-Энерго М" для погашения задолженности выплаты заработной платы и люди смогли работать и запустить отопление. На сегодня, руководство предприятия открывает казначейский счет, чтобы эти средства смогли использовать в кратчайшие сроки и запустить Новояворовскую ТЭЦ", - отметил Назарий Романчук.

По его словам, сложной остается ситуация в Новом Роздоле.

"Депутаты Новороздольского городского совета саботируют процесс, в частности на вчерашней сессии приняли решение вернуть средства, которые мы им направили. Кроме того, решением сессии они выделили средства из резервного фонда и приняли решение сессии направить их на областной бюджет, что является противоправным. Городской совет готовит вето на данный проект решения, поскольку депутаты не могут направлять средства резервного фонда, поскольку это прерогатива городского головы. Поэтому обращаюсь в прокуратуру с просьбой проверить законность действий", - подчеркнул Назарий Романчук.

Также он отметил, что сегодня на сессии областного совета примут решение о пополнении резервного фонда на 14 млн гривен, часть средств на возвратной основе также направят на погашение задолженности по заработной плате.

"На сегодня остается две проблемы. Во-первых, это погашение задолженности по заработной плате, выход людей на работу и запуск системы. Во-вторых, нахождение консенсуса по "Укртрансгаз" на прокачку газа по их магистральным трубопроводам", - сообщил Назарий Романчук.