суд, алиментыНа Львівщині судять чоловіків, які не сплачували аліментів та ухилялись від призначеного покарання. Одного з боржників вперше на Львівщині засудили умовно. Пресслужба прокуратури Львівської області

За процесуального керівництва Радехівської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальних провадженнях стосовно двох осіб, які злісно ухиляються від виконання суспільно корисних робіт (ст.389-2 КК України), які їм суд призначив за несплату аліментів.

Так, двоє жителів Бродівщини взагалі не сплачували аліментів неповнолітнім дітям, в зв’язку із чим судом накладено на них адміністративне стягнення у вигляді суспільно корисних робіт. Проте такі заходи впливу не подіяли, оскільки порушники продовжували ухилятись від покарання.

Досудове розслідування у розпочатих кримінальних провадженнях завершено, а обвинувальні акти скеровано до місцевого суду. За результатами їх розгляду стосовно одного із боржників судом вперше на Львівщині постановлено обвинувальний вирок – зловмисника засудили умовно. Якщо упродовж випробувального строку чоловік скоїть правопорушення, то потрапить до в’язниці.

Стосовно іншого обвинуваченого справа ще перебуває на розгляді в суді.


На Львовщине судят двух мужчин, которые не платили алиментов и уклонялись от назначенного наказания. Одного из должников впервые во Львовской области осудили условно. Пресс-служба прокуратуры Львовской области

По процессуального руководства Радеховской местной прокуратуры завершено досудебное расследование по уголовным производствах в отношении двух лиц, злостно уклоняющихся от выполнения общественно полезных работ (ст.389-2 УК Украины), которые им суд назначил за неуплату алиментов.

Так, двое жителей Бродовщины вообще не платили алиментов несовершеннолетним детям, в связи с чем судом наложен на них административное взыскание в виде общественно полезных работ. Однако такие меры воздействия не возымели, поскольку нарушители продолжали уклоняться от наказания.

Досудебное расследование по начатых уголовных производствах завершено, а обвинительные акты направлены в местный суд. По результатам их рассмотрения в отношении одного из должников судом впервые на Львовщине постановлен обвинительный приговор - злоумышленника осудили условно. Если в течение испытательного срока человек совершит правонарушение, то попадет в тюрьму.

Относительно другого обвиняемого дело еще находится на рассмотрении в суде.