суд, облсовет, чиновникНа Львівщині судитимуть екс-керівника одного з управлінь обласної ради. Через його бездіяльність комунальний заклад та обласний бюджет недоотримали майже 5 мільйонів гривень.  Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Працівники управління захисту економіки Львівщини спільно зі слідчими Галицького відділу поліції та за процесуальним керівництвом Львівської місцевої прокуратури №1 виявили недоотримання 4,8 мільйонів гривень за використання нежитлового приміщення комунального закладу Львівської облради.

Встановлено, що у 2006 році одному із підприємств було передано в оренду нежитлові підвальні приміщення в центральній частині Львова загальною площею 405,9 кв. м терміном на 10 років. Керівник управління облради не проконтролював надання в оренду та використання майна, його належний облік та інвентаризацію, внесення у комплексну інформаційно-комп’ютерну базу даних щодо експертної вартості та орендарів (об’єктів оренди).

Після закінчення дії договору чиновник не видав наказів чи розпоряджень щодо проведення повторної експертної оцінки, а також не здійснив жодних дій щодо переукладення договору чи оскарження його умов у судовому порядку. Внаслідок цього комунальний заклад та обласний бюджет недоотримав кошти на суму у 4,8 мільйона гривень. 

За вчинене екс-керівнику управління облради повідомлено про підозру за ч.2 ст.367 (службова недбалість)  Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скеровано на розгляд в суд.

Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.


На Львовщине будут судить экс-руководителя одного из управлений областного совета. Из-за его бездействия коммунальное учреждение и областной бюджет недополучили почти 5 млн  гривен. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

Сотрудники управления защиты экономики Львовщины совместно со следователями Галицкого отдела полиции и под процессуальным руководством Львовской местной прокуратуры №1 обнаружили недополучения 4,8 млн гривен за использование нежилого помещения коммунального учреждения Львовского облсовета.

Установлено, что в 2006 году одному из предприятий были переданы в аренду нежилые подвальные помещения в центральной части Львова общей площадью 405,9 кв. м сроком на 10 лет. Руководитель управления облсовета не проконтролировал предоставление в аренду и использование имущества, его надлежащий учет и инвентаризацию, внесенные в комплексную информационно-компьютерную базу данных по экспертной стоимости и арендаторов (объектов аренды).

После окончания действия договора чиновник не выдал приказ или распоряжение о проведении повторной экспертной оценки, а также не совершил никаких действий по перезаключению договора или обжалованию его условий в судебном порядке. В результате коммунальное учреждение и областной бюджет недополучил средства на сумму в 4,8 миллиона гривен.

За совершенное экс-руководителю управления облсовета сообщено о подозрении по ч.2 ст.367 (служебная халатность) Уголовного кодекса Украины. Обвинительный акт направлен на рассмотрение в суд.

Злоумышленнику грозит наказание в виде лишения свободы на срок от двух до пяти лет с лишением права занимать определенные должности или заниматься определенной деятельностью на срок до трех лет и со штрафом от двухсот пятидесяти до семисот пятидесяти необлагаемых минимумов доходов граждан или без такого.