корь, Фуджикура, вспышкаУ Львівській області на кір захворіли четверо дітей. Взагалі, станом на 27 грудня у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні на лікуванні перебувають з діагнозом кір 16 людей. Про це повідомляє прес-служба Департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації.

Нагадаємо, перші захворілі на кір люди були госпіталізовані на початку грудня. Всі вони працювали на ТзОВ "Фуджікура". 

Лікарі попереджають: кір - це захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом через повітря при розмові, кашлі, чханні. Вірус належить до числа високозаразних. Зі 100 чоловік, які не хворіли на кір і не мають 2 дози вакцинації, при контакті з хворим захворіють 99.

Необхідно в плановому порядку вакцинувати дітей віком 1 і 6 років. Хто не зробив своєчасно - звернутися в поліклініки і амбулаторії зараз. Після контакту з хворим вакцинуватися можна лише впродовж 72 годин. Далі - ефективне лише введення імуноглобуліну.

Спочатку кір проявляється як і грип. Підвищується температура тіла, виникає кашель, сльозотеча. На 4-5 добу виникають висипання за вухами, на обличчі, далі тулуб і кінцівки. Захворювання небезпечне своїми ускладненнями. Найчастіше - запалення легень і головного мозку.


Во Львовской области корью заболели четверо детей. В целом, по состоянию на 27 декабря в областной инфекционной клинической больнице на лечении находятся с диагнозом корь 16 человек. Об этом сообщает пресс-служба Департамента здравоохранения Львовской облгосадминистрации.

Напомним, первые заболевшие корью люди были госпитализированы в начале декабря. Все они работали на ООО "Фуджикура".

Врачи предупреждают: корь - это заболевание, которое передается воздушно-капельным путем через воздух при разговоре, кашле, чихании. Вирус относится к числу высокозаразных. Из 100 человек, которые не болели корью и не имеют 2 дозы вакцинации, при контакте с больным заболеют 99.

Необходимо в плановом порядке вакцинировать детей 1 и 6 лет. Кто не сделал своевременно - обратиться в поликлиники и амбулатории сейчас. После контакта с больным вакцинироваться можно только в течение 72 часов. Дальше - эффективно лишь введение иммуноглобулина.

Сначала корь проявляется как грипп. Повышается температура тела, возникает кашель, слезотечение. На 4-5 сутки возникают высыпания за ушами, на лице, дальше на туловище и конечностях. Заболевание опасно своими осложнениями. Чаще всего - воспалением легких и головного мозга.