парковка, центр города, стоимостьЗ 28 грудня до 1 січня включно на 20 відкритих парковках Львова не працюватимуть паркомати: водії можуть паркувати авто безкоштовно. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Як повідомили у ЛКП "Львівавтодор", від сьогодні, 28 грудня і до 1 січня включно, не працюватимуть паркомати на 20 відкритих парковках Львова. Протягом 5 днів водії зможуть користуватися паркувальними майданчиками безкоштовно.

"Найперше це пов’язано з тим, що кожного року ми відключаємо на 1 день усі паркомати у Львові для проведення звітності. Друга причина відключення пов’язана зі зміною тарифів на паркування, які вступають в дію з 1 січня. Тож відбуватиметься прошивка паркоматів під нові тарифи. Тому протягом 5 днів, з 28 грудня і до 1 січня включно, водії можуть безкоштовно паркувати свої авто на усіх відкритих парковках Львова, які обслуговує ЛКП "Львівавтодор", – розповів Олексій Хміль, речник ЛКП "Львівавтодор".

За його словами, інші 3 закриті паркінги: на вул. Валовій та біля "Вернісажу" (І-ша зона паркування), на вул. Стрийська – Володимира Великого (ІІ-га зона паркування) – працюватимуть у звичному режимі.

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року у Львові вступають в дію нові тарифи за паркування: на закритих паркінгах на вул. Валовій та біля "Вернісажу" оплата становитиме не більше 20 грн./год., на відкритих парковках у І-шій паркувальній зоні (центр міста) – не більше 15 грн./год., у ІІ-ій паркувальній зоні (поза межами центру) – не більше 5 грн./год. Загалом ЛКП "Львівавтодор" обслуговує 723 паркомісця на 23 паркувальних майданчиках: з них 20 майданчиків відкритого типу і 3 закритого типу.


С 28 декабря до 1 января включительно на 20 открытых парковках Львова не будут работать паркоматы: водители могут парковать авто бесплатно. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Как сообщили в ЛКП "Львовавтодор", с сегодняшнего дня, 28 декабря и до 1 января включительно, не будут работать паркоматы на 20 открытых парковках Львова. В течение 5 дней водители смогут пользоваться парковочными площадками бесплатно.

"Прежде всего это связано с тем, что каждый год мы отключаем на 1 день все паркоматы во Львове для проведения отчетности. Вторая причина отключения связана с изменением тарифов на парковку, которые вступают в силу с 1 января. Поэтому будет происходить прошивка паркоматов под новые тарифы. Поэтому в течение 5 дней, с 28 декабря и до 1 января включительно, водители могут бесплатно парковать свои авто на всех открытых парковках Львова, которые обслуживает ЛКП "Львовавтодор", - рассказал Алексей Хмель, представитель ЛКП "Львовавтодор".

По его словам, остальные 3 закрытые паркинги: на ул. Валовой и у "Вернисажа" (I-я зона парковки), на ул. Стрыйская - Владимира Великого (II-я зона парковки) - будут работать в обычном режиме.

Напомним, с 1 января 2018 года во Львове вступают в действие новые тарифы за парковку: на закрытых паркингах на ул. Валовой и у "Вернисажа" оплата составит не более 20 грн./час., на открытых парковках в I-ой парковочной зоне (центр города) - не более 15 грн./час., во II-й парковочной зоне (вне центра ) - не более 5 грн./час. В общем ЛКП "Львовавтодор" обслуживает 723 паркоместа на 23 парковочных площадках: из них 20 площадок открытого типа и 3 закрытого типа.