мэр, Андрей Садовой, судМер Львова подаватиме на апеляцію рішення суду та добиватиметься повної відмови прокуратурі в клопотанні. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

Нагадаємо, суд обрав запобіжний захід меру Львова в справі індустріального парку у вигляді застави в розмірі 1 млн 56 тис 550 грн. Андрій Садовий прокоментував рішення суду та заявив, що подаватиме на апеляцію та добиватиметься повної відмови прокуратурі та цілковитого звільнення від застави.

"Перш за все, велика подяка всім, хто прийшов мене підтримати. Також хочу подякувати своїм адвокатам, захисникам, які дуже якісно сьогодні зробили свою роботу, адже фактично всі претензії прокуратури були розбиті вщент. Однак рішення суду не цілком відповідає здоровому глузду, я ним не задоволений і подаватиму на апеляцію, адже ми очікували, що прокуратурі буде повністю відмовлено в будь-якому забезпеченні. Ця справа немає жодного сенсу. Земля є власністю громади міста Львова, і жодного збитку державі не нанесено. Навпаки: є плюс у тому, що залучений інвестор, а 52 млн поступило у бюджет міста і сплачуються податки. Те, що ця справа є знаковою для держави, — це правда. До неї треба бути максимально уважними, висвітлювати з усіма деталями, бо йдеться про залучення інвестицій в нашу державу. Якщо ми хочемо мати зростання ВВП та успішну країну, то нам потрібні робочі місця. Будемо сподіватися, що в апеляції всі претензії прокуратури будуть зняті. Я проситиму, щоб не було ніякої застави. Хочу вірити, що апеляційний суд прийме рішення, з яким ми погодимось. Готуємо з адвокатами документи", — зазначив міський голова.

Мер також наголосив на тому, що компанія-інвестор СТР, яка придбала земельну ділянку для будівництва індустріального парку, вже облаштувала 97 індустріальних парків у 7 країнах світу. Таким чином, роботу отримало понад 70000 людей.

"У нас у Львові планується створення орієнтовно 50 виробництв. Інвестиція — близько 100 мільйонів євро. Треба дати можливість компанії СТР працювати", — додав він.


Мэр Львова подавать на апелляцию решения суда и добиваться полного отказа прокуратуре в ходатайстве. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Напомним, суд избрал меру пресечения мэру Львова в деле индустриального парка в виде залога в размере 1 млн 56 тыс 550 грн. Андрей Садовый прокомментировал решение суда и заявил, что будет подавать на апелляцию и добиваться полного отказа прокуратуре и полного освобождения от залога.

"Прежде всего, большое спасибо всем, кто пришел меня поддержать. Также хочу поблагодарить своих адвокатов, защитников, которые очень качественно сегодня сделали свою работу, ведь практически все претензии прокуратуры были разбиты наголову. Однако решение суда не вполне соответствует здравому смыслу, я им не удовлетворен и буду подавать на апелляцию, ведь мы ожидали, что прокуратуре будет полностью отказано в любом обеспечении. Это дело не имеет никакого смысла. Земля является собственностью общины города Львова, и никакого ущерба государству не нанесено. Наоборот: есть плюс в том, что привлечен инвестор, а 52 млн поступило в бюджет города и уплачиваются налоги. То, что это дело является знаковым для государства, - это правда. К нему надо быть максимально внимательным, освещать со всеми деталями, поскольку речь идет о привлечении инвестиций в нашу страну. Если мы хотим иметь рост ВВП и успешную страну, то нам нужны рабочие места. Будем надеяться, что в апелляции все претензии прокуратуры будут сняты. Я буду просить, чтобы не было никакого залога. Хочу верить, что апелляционный суд примет решение, с которым мы согласимся. Готовим с адвокатами документы", - отметил городской голова.

Мэр также отметил, что компания-инвестор СТР, которая приобрела земельный участок для строительства индустриального парка, уже обустроила 97 индустриальных парков в 7 странах мира. Таким образом, работу получили более 70000 человек.

"У нас во Львове планируется создание ориентировочно 50 производств. Инвестиция - около 100 000 000 евро. Надо дать возможность компании СТР работать", - добавил он.