Андрей Сапеляк, Винники, улицаВулицю у Винниках, що на Львівщині, назвуть на честь владики Андрія Сапеляка. Про це повідомляє інформаційний ресурс Української греко-католицької церкви. 

Депутати Винниківської міської ради під час другого пленарного засідання 9-ї сесії ВМР VII скликання, що відбулася 23 листопада 2017 року, проголосували за те, щоб назвати вулицю у Винниках ім’ям владики Андрія Сапеляка.

Із такою ініціативою виступив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, щоб ім’я та добрі справи цього єпископа-салезіанина увійшли в історію Винник. Ім’я владики матиме вулиця поблизу монастиря Салезіанського згромадження УГКЦ.

Нагадаємо, що у 2014 році владика Андрій Сапеляк повернувся з Верхньодніпровська на Львівщину до салезіанської спільноти у Винниках. Саме тут він завжди хотів бути і тут пройшли останні дні його життя. Єпископ-емерит єпархії Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ в Аргентині Андрій Сапеляк відійшов у вічність 6 листопада 2017 року на 98-му році життя. Похований на міському кладовищі у Винниках.


Улицу в Винниках на Львовщине, назовут в честь владыки Андрея Сапеляка. Об этом сообщает информационный ресурс Украинской греко-католической церкви. 

Депутаты Винниковского городского совета во время второго пленарного заседания 9-й сессии ВМР VII созыва, состоявшейся 23 ноября 2017 года, проголосовали за то, чтобы назвать улицу в Винниках именем владыки Андрея Сапеляка.

С такой инициативой выступил Глава УГКЦ Блаженнейший Святослав, чтобы имя и добрые дела этого епископа-салезианина вошли в историю Винник. Имя владыки будет носить улица близ монастыря Салезианской конгрегации УГКЦ.

Напомним, что в 2014 году владыка Андрей Сапеляк вернулся с Верхнеднепровска во Львовскую область в Салезианское сообщество в Винниках. Именно здесь он всегда хотел быть и здесь прошли последние дни его жизни. Епископ на покое епархии Покрова Пресвятой Богородицы УГКЦ в Аргентине Андрей Сапеляк скончался 6 ноября 2017 на 98-м году жизни. Похоронен на городском кладбище в Винниках.